Bitcoin'in satın alma işlemlerindeki üstünlüğü sönmeye başlıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin'in satın alma işlemlerindeki üstünlüğü sönmeye başlıyor
Doviz.com
17.01.2022 15:33

Dünyanın en büyük kripto ödeme işlemcilerinden biri olan BitPay Inc.'e göre tüketiciler ve işletmeler, satın alma işlemleri için Bitcoin dışındaki dijital coinleri giderek daha fazla kullanmaya başlıyor.

Şirket, geçen yıl BitPay kullanan kullanıcıların Bitcoin kullanımının işlenmiş ödemelerin yaklaşık %65'ine düştüğünü söyledi.

Ether alımları toplamın %15'ini, sabit paralar %13'ü ve 2021'de BitPay'e eklenen yeni paralar – Dogecoin, Shiba Inu ve Litecoin – %3'ü oluşturdu.

Alternatif madeni paraların kullanımı, daha fazla işletmenin sınır ötesi ödemeler için sabit madeni paraları kullanmaya başlamasıyla kısmen arttı.

Tüketiciler ayrıca, kripto fiyatları düştüğünde değeri sabit kalması gereken sabit paralara geçme eğiliminde. Doge gibi kripto paralar da geçen yıl Tesla Inc. CEO'su Elon Musk gibi piyasadaki öncü figürler sayesinde bir sıçrama yaptı.

Tesla, cuma günü Dogecoin'in şirketin ürünlerini satın almak için kullanılabileceğini söyledi.

Dördüncü çeyrekteki dalgalanmaya rağmen Bitcoin fiyatının geçen yıl %60 artmasıyla birlikte, birçok yatırımcı harcamak yerine dünyanın en büyük kripto para birimini elinde tutmayı seçmiş olabilir. 

REKLAMI KAPAT X