Bitcoin'in volatilitesi 2,5 yılın en düşük seviyesinde

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin'in volatilitesi 2,5 yılın en düşük seviyesinde
Doviz.com
04.01.2023 14:39

Arcane Research'ün son raporuna göre, Bitcoin'in 7 günlük volatilitesi %0,7'ye düşerek en son Temmuz 2020'de gözlemlenen seviyeye geriledi. 

Arcane Research'ün raporuna göre, 14 günlük volatilite ise %1,4'e düştü. İki haftalık volatilite düşüklüğünün en son Kasım 2022'nin başlarında görüldüğünü belirten analistler, bu dönemin ise FTX'in çöküşünden önceye işaret ettiğini söyledi. 

Arcane Research, düşük volatilite dönemlerinin nadiren uzun süreli olduğunun da altını çizerken, tarihsel olarak volatilitenin sıkışma dönemleri sonrasında ani dalgalanmaların yaşandığını belirtti.

Raporda ayrıca, Bitcoin'in (BTC) düşük volatilitesinin spot hacimlerden kaynaklandığının görüldüğü ve vadeli işlemler piyasasında da gerilemenin yaşandığı belirtildi. 

İşlem hacimlerindeki düşüşün sebebinin kısmen tatil sezonundan kaynaklandığını belirten analistler ise piyasa faaliyetlerinde önemli bir düşüş yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. 

Bitcoin'de durgunluk hakimken, bazı altcoinlerde hareketlilik yaşanıyor

Arcane Research'ün raporu ayrıca Bitcoin durgunlaşırken, Ethereum (ETH) gibi kripto paraların ivme kazandığını da gösterdi. Analistler bunun sebebini ise mart ayında yapılması planlanan Şangay yükseltmesine bağladı.

Şangay yükseltmesi, yatırımcıların ilk kez stake edilmiş ETH'lerinin kilidini açmalarına olanak tanıyacak. 

Analistler bu gelişmenin ETH'nin kitlesel satışına yol açabileceğini ancak yatırımcıların istikrarlı getiri için ETH'lerini stake etmeye devam etme olasılıklarının da olduğunu belirtiyor.

Ethereum (ETH) bu gelişmenin ardından %2,78 artış yaşarken, Bitcoin (BTC) ise volatilitedeki bu gerilemenin ardından son 24 saatte %0,72 artışla 16.843,67 dolardan işlem görüyor.

REKLAMI KAPAT X