Bitcoin, İsrail'in İran'a saldırdığı haberlerinin ardından 60 bin doların altını test etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin, İsrail'in İran'a saldırdığı haberlerinin ardından 60 bin doların altını test etti
Doviz.com
19.04.2024 09:31

Kripto para birimi Bitcoin, İsrail ordusunun İran'a saldırı düzenlediği haberlerinin ardından erken saatlerde 60 bin doların altını test etti.

Orta Doğu'da gerilimin artması kripto para piyasalarını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, söz konusu saldırı haberlerinin ardından ABD dolarının yükselmesiyle Asya seansında yüzde 5,6'dan fazla gerileyerek 59 bin 961 dolara kadar geriledi.

Bugün TSİ 09.15 itibarıyla 61 bin 884 dolardan işlem gören Bitcoin'in haftalık değer kaybı ise yüzde 7'yi aştı.

Tüm zamanların en yüksek seviyesini 73 bin 644 dolarla 14 Mart'ta kaydeden Bitcoin'in fiyatında yaklaşık 40 gündeki düşüş ise yüzde 15'e ulaştı.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum'un fiyatı da 3 bin doların altına indi. Ethereum, TSİ 09.15 itibarıyla 2 bin 990 dolar seviyesinden fiyatlanıyor.

Gözler Bitcoin yarılanmasında

Jeopolitik gelişmelerin yanında Bitcoin'de gözler dördüncü madencilik ödül yarılanmasında. Buna göre dört yıllık etkinlik, BTC'nin blok başına emisyonunu 6.25 BTC'den 3.125 BTC'ye düşürecek. Önceki yarılanmaların performansı ise kripto yatırımcılarının yükseliş umutlarının canlı kalmasına sebep oluyor.

Ancak yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs, önceki yarılanma sürelerinin farklılık gösterdiğine dikkati çekerek, müşterilerini geçmiş yarılanma döngülerini incelerken kendilerini kaptırmamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Kripto para borsası CoinEx'in aktardığına göre ilk yarılanmanın ardından Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması 371 gün sürerken çarpan ise 100 kat seviyesindeydi. Aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi sonraki yarılanmalar ise 29 kat ile 525 gün ve 7 kat ile 546 gün sürdü.

Bu duruma ilişkin Goldman'ın Sabit Gelir, Para Birimleri ve Emtialar (FICC) ve Hisse Senedi ekibi ise şunları yazdı:

"Önceki üç yarılanmaya BTC fiyat artışı eşlik etti ancak tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmak için geçen süre önemli ölçüde farklılık gösteriyor. Geçmiş döngüler ve ilgili mevcut makro koşullar göz önüne alındığında, yarılanmanın etkisine karşı dikkatli olunmalı."

İLGİLİ HABER 10 soruda Bitcoin halving süreci Kripto piyasasında gözler, Bitcoin'de yaklaşık 4 yılda bir gerçekleşen ve 20 Nisan tarihinde tamamlanacak "ödül yarılanmasına (halving)" çevrildi.
REKLAMI KAPAT X