Bitcoin karşıtı Warren Buffet, dolaylı yoldan kripto yatırımcısı oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin karşıtı Warren Buffet, dolaylı yoldan kripto yatırımcısı oldu
Doviz.com
13.02.2023 14:21

Bitcoin yatırımına karşı olan isimlerin başında gelen Berkshire Hathaway Inc CEO'su Warren Buffett, yatırımlarından biri sebebiyle Bitcoin yatırımcısı oldu. 

Buffett'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway şirketi, Aralık 2021'de Nu Holdings firmasının halka açılması sonrasında dijital bankadaki ilk pozisyonunu alarak, şirketin hissedarı olmuştu.

Haziran 2021'de ise Berkshire Hathaway, Brezilyalı dijital banka Nubank'a 500 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi.

O dönemlerde birçok kişi, Nubank'ın kripto para dostu bir banka olduğuna ve Buffett'ın kripto para ticaretine maruz kalabileceğine işaret ediyordu. 

CoinDesk raporuna göre ise Nubank, milyonlarca kullanıcısı için Bitcoin ve Ethereum ticaretini başlatırken, bankanın ana şirketi de nakit parasının %1'ini Bitcoin'e ayırdı.

Buna göre, Nubank'ın belirli kullanıcılarının geçen hafta itibarıyla Bitcoin ve Ethereum alıp satmasının önü açıldı. Ticaret platformunun ayrıca temmuz ayı sonuna kadar tüm kullanıcılara açılması ve gelecekte platforma ek kripto para birimlerinin de eklenmesi bekleniyor.

Nubank daha önce de müşterilerine kripto para birimlerine yatırım yapma olanağı sağlayan çeşitli ETF'ler sunmuştu.

Nubank CEO'su David Velez ise konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, "Hiç şüphe yok ki kripto Latin Amerika'da büyüyen bir trend, yakından takip ettiğimiz ve bölge üzerinde dönüşümsel bir etkisi olacağına inandığımız bir oluşum" ifadelerini kullanmıştı.

Nubank'ın Brezilya'da ve diğer bazı Latin Amerika ülkelerinde ise 53,9 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Buffett ise Bitcoin'i daha önce 25 dolara düşse bile satın almayacağını söylemişti.

Berkshire Başkan Yardımcısı Charlie Munger ise kripto para birimlerine yönelik eleştirilerini sürdürerek yıllık hissedarlar konferansında Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu.

Munger, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kendi emeklilik hesabınız olduğunda ve danışmanınız tüm parayı Bitcoin'e yatırmanızı önerdiğinde, sadece hayır deyin." ifadelerini kullandı.

Ancak, Berkshire Hathaway, geniş yatırım yelpazesi sonucunda Nubank aracılığıyla Bitcoin'e maruz kalmış oldu. 

Ekonomistler, daha fazla şirketin kripto paraları benimsemesi durumunda Bitcoin ve kripto para birimlerine şirketin dolaylı maruz kalma oranının artabileceğini de belirtiyor.

Bazı piyasa katılımcıları ise kripto piyasalarına şüpheyle yaklaşan Warren Buffett'ın dolaylı yoldan da olsa kripto paralara yatırım yapıyor olabileceğini dile getiriyor.

REKLAMI KAPAT X