Bitcoin madencilerinin kazançları son bir yılın en düşük seviyesinde

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin madencilerinin kazançları son bir yılın en düşük seviyesinde
Doviz.com
02.10.2024 15:40

Bitcoin madencileri, eylül ayı kazançlarının 816 milyon dolara düşmesiyle son bir yılın en düşük aylık gelirini elde etti.

Bitcoin madencileri, artan operasyonel maliyetler ve azalan piyasa aktivitesi de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin etkisiyle önemli bir kayıp yaşadı.

Buna göre Bitcoin madencilerinin geliri eylül ayında 816 milyon dolara indi. Önceki aylara göre keskin bir düşüşü temsil eden bu rakam, sektördeki finansal mücadelelerin de altını çizdi.

Düşüşe katkıda bulunan başlıca faktörlerden biri ise 13,86 milyon dolara ulaşan işlem ücreti gelirindeki kayda değer düşüş oldu.

Bu rakam aynı zamanda, başlangıçta işlem hacimlerinde ve ücretlerde bir artış yaratan bir protokol olan BRC-20 standardının Mart 2023'te tanıtılmasından bu yana en düşük seviyeye işaret etti.

İLGİLİ ANALİZ Bitcoin madenciliği nedir? Süreç, maliyetler ve zorluklar üzerine kapsamlı bir rehber Bitcoin madenciliği, Bitcoin ağında gerçekleşen işlemleri doğrulama ve bu işlemleri blok zincirine ekleme sürecidir. Aynı zamanda yeni Bitcoin’lerin üretildiği ve dolaşıma girdiği bir süreçtir. Madencilik, bir tür dijital altın çıkarma sürecine benzetilir ve bu nedenle "madencilik" terimi kullanılır. Ancak, Bitcoin madenciliği yalnızca fiziksel bir kazı işlemi değil, yüksek düzeyde hesaplama gücü gerektiren karmaşık matematiksel problemlerin çözülmesine dayanan bir süreçtir.
REKLAMI KAPAT X