Bitcoin, Mayıs 2022'den bu yana ilk kez 41 bin doları aştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin, Mayıs 2022'den bu yana ilk kez 41 bin doları aştı
Doviz.com
04.12.2023 09:29

Bitcoin, Mayıs 2022'den bu yana ilk kez 41 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Bitcoin, faiz oranlarındaki düşüş beklentileri ve borsada işlem gören fonlara yönelik beklentilerin etkisiyle 41 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin, dijital varlıklarda 2 trilyon dolarlık bir düşüşe katkıda bulunan TerraUSD stabilcoin çöküşünden önce en son Nisan 2022'de bu seviyelerdeydi.

Yatırımcılar ise enflasyon soğudukça Fed'in faiz artırımlarıyla işinin bittiğine giderek daha fazla ikna olmaya başladı ve dikkatlerini gelecek yılki kesintilerin olası boyutuna çevirdi. Değişen zemin ise küresel piyasalarda yükselişi tetikledi.

Kripto endüstrisi aynı zamanda BlackRock gibi şirketlerin ABD'deki ilk spot Bitcoin ETF'lerini başlatmak için yaptığı başvuruların sonucunu da beklemeye başladı.

IG Australia Pty'den piyasa analisti Tony Sycamore, konuyla ilgili bir notta "Bitcoin, SEC'nin 2024'te ETF ve Fed'in faiz indirimlerine onay vermesi konusundaki iyimserlikle desteklenmeye devam ediyor" dedi.

Sycamore, teknik göstergelerin izlenecek bir sonraki seviye olarak 42.330 doları gösterdiğini de sözlerine ekledi.

İLGİLİ ANALİZ Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (4 Aralık 2023) Bu hafta ABD’nin ekonomik verileri ve önemli kilit açılımları kripto piyasasının odak noktasında olacak. Yayımlanacak olan ABD verileri, Fed’in sonraki adımına dair ipuçları sunabileceğinden piyasalar bu gelişmelere odaklanacak.
REKLAMI KAPAT X