Bitcoin ve Ethereum'da sert yükseliş

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin ve Ethereum'da sert yükseliş
Doviz.com
21.05.2024 10:01

Kripto piyasası Ethereum ETF başvurularının onaylanacağı beklentisiyle yeniden hareketlendi. Buna göre son 24 saatte BTC %6'dan, ETH ise %18'den fazla yükseliş kaydetti.

Bitcoin ve Ethereum, Ethereum ETF başvurularının onaylanacağına yönelik iyimser beklentilerin etkisiyle yeniden hareketli günler geçirmeye başladı.

Buna göre haftanın ilk işlem gününde 70 bin 168 doları test eden Bitcoin, kazançlarını genişleterek yeni günde 71 bin 650 dolara kadar çıktı.

23 Ocak'ta yılın en düşük seviyesi olan 38.520 dolara gerileyen Bitcoin, böylelikle yıl genelinde yüzde 80’in üzerinde artış kaydetmiş oldu.

Piyasalar, bu hafta ABD'deki Ethereum ETF (Borsa yatırım fonu) başvurularının reddedileceğini bekliyordu. Ancak, Bloomberg ETF analistleri, X üzerinden daha önce yüzde 25 olarak açıkladıkları onay ihtimalini, yüzde 75 olarak revize ettiklerini duyurdu.

Kripto piyasalarınca yakından takip edilen ETF analistlerinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun spot ETH ETF'lerini onaylama ihtimalini büyük ölçüde artırmasının ardından kripto piyasasında ise volatilite yeniden arttı.

Bloomberg Kıdemli ETF Analisti Eric Balchunas, konuyla ilgili paylaşımında, "James Seyffart ve ben, Ether ETF onayı alma ihtimalimizi yüzde 25'ten yüzde 75'e yükseltiyoruz, bu öğleden sonra SEC'nin bu konuda 180 derece dönebileceğine dair konuşmalar duyduk (herkes reddedileceğini varsayıyordu)" ifadelerini kullandı.

Ether ise Ethereum ETF başvurularının onaylanma beklentilerindeki artış sonrası yükselişine hız kazandırdı. Buna göre yeni günde Ethereum, yüzde 18,65 artışla 3 bin 673 dolardan fiyatlandı.

Nihai karar tarihleri

SEC ise 23 Mayıs'ta VanEck'in spot Ethereum ETF başvurusu hakkında nihai bir karar verecek.

Diğer Ethereum başvurularının nihai karar tarihleri ise şöyle sıralanıyor:

Kaynak: James Seyffart – X

SEC son olarak ocak ayında spot Bitcoin ETF başvurularını onaylamıştı. Bu onayın ardından Bitcoin ise mart ayında 73 bin 644 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı.

İLGİLİ HABER SEC, spot Bitcoin ETF'lere yönelik kararını açıkladı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onayladı.
REKLAMI KAPAT X