Bitcoin ve Ethereum haftaya 3 haftanın en düşük seviyelerinde başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin ve Ethereum haftaya 3 haftanın en düşük seviyelerinde başladı
Doviz.com
11.04.2022 17:09

Bitcoin ve Ethereum, kripto pazarlarından kırmızı bir dalga geçerken Pazartesi günü üç haftadan fazla bir süre içinde en düşük seviyelerine düştü.

BTC ve ETH %2 ila %5 daha düşük işlem görürken, genel kripto piyasa değeri %3,75 düştü.

Bitcoin

24 saatten kısa bir süre önce 43,376,38 doları takiben BTC/USD bugün erken saatlerde 41,055,79 dolara düştü.

Bu düşüş, fiyatları uzun vadeli 42.000 dolarlık destek seviyesinin altına iterek üç haftanın en düşük seviyesine getirdi.

BTC/USD – Günlük Grafik Kaynak: Tradingview

Grafikte görüldüğü gibi, BTC 22 Mart'tan bu yana ilk kez bu tabanın altında işlem görüyor ve düşüş başka bir destek noktasının kırılmasıyla geliyor.

Bu, 43.55 tabanını gören 14 günlük RSI, hafta sonu sabit kaldıktan sonra nihayet çöküyor.

Yazı yazarken, bu gösterge şu anda iki ayın en düşük noktası olan 40'ta seyrediyor ve düşmeye devam etmesi durumunda BTC'yi 40.000 doların altında görebiliriz.

Ethereum

ETH'deki düşüş, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi değerinin %5'inden fazlasını kaybettiği için BTC'den bile daha büyüktü.

BTC'deki düşüşün iki katı olan bu düşüş, ETH'nin 3.145 dolarlık direnci kırmaya çalıştığı 24 Mart'tan bu yana en düşük noktasına gerilemesine neden oldu.

ETH/USD – Günlük Grafik Kaynak: Tradingview

ETH neredeyse 3.000 doların altına düşse de, boğaların tipik olarak satın almak istediği bir nokta olan 3.010 dolarda geçici bir taban bulunmuş gibi görünüyor.

Grafiğe bakıldığında, muhtemelen ayıların bir toparlanma beklentisiyle kaçması nedeniyle bu zemine çarpıldığından beri kayıplar azaldı.

14 günlük RSI şu anda yaklaşık bir ayın en düşük seviyesi olan 45.10'da seyrediyor ve bu, piyasalar nispeten aşırı satıldığı için boğaların satın alması için başka bir sinyal olabilir.

REKLAMI KAPAT X