Bitcoin yeni bir rekora yaklaştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin yeni bir rekora yaklaştı
Doviz.com
12.04.2021 12:30

Bitcoin, yükselişle başladığı haftanın ilk gününde tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı.

Lider kripto para birimi yüzde 2,6 kadar artarak 61.262 dolara yükseldi. Yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesine yükselen Bitcoin,13 Mart'ın 61.742 dolarlık zirvesine yaklaşmış durumda.

Wall Street’in kripto para birimlerini kucaklaması karşısında, dijital token borsası Coinbase Global Inc.'in doğrudan borsada listelenelecek olması ilgiyi artırıyor.

14 Nisan'da Nasdaq'ta halka açılacak olan Coinbase, büyük bir kripto para birimi şirketi için türünün ilk örneği olma özelliği taşıyor.

Nexo'nun kurucu ortağı Antoni Trenchev konu hakkında “Nasdaq'ta Coinbase'in listelemesi, şu anki aşamada mümkün olduğu kadar yükseliş sinyali veriyor” dedi.

Tesla, bu yılın başlarında Bitcoin'e 1.5 milyar dolarlık bir yatırım yaptığını açıkladı ve kripto paraları elektrikli arabalar için ödeme olarak kabul etmeye başladı.

Goldman Sachs Group Inc., özel varlık müşterilerine Bitcoin ve diğer dijital varlıklar için yatırım araçları sunmaya yakın olduğunu söyledi.

Paypal Inc. ve Visa Inc., ödeme sürecinin bir parçası olarak kripto para birimlerini kullanmaya başladı.

JPMorgan Chase & Co. stratejistleri yakın tarihli bir raporda Bitcoin'in oynaklığındaki bir geri çekmenin kurumsal ilgiyi artırabileceğini yazdı. 

Bitcoin an itibarıyla yüzde 1,7 artışla 60.697 dolardan işlem görürken, ikinci kripto para birimi Ethereum, yüzde 2 artışla 2.178 dolara yükseldi. 

REKLAMI KAPAT X