Bitcoinde sert yükseliş

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoinde sert yükseliş
Doviz.com
08.01.2024 16:18

BlackRock, Ark ve Bitcoin'e doğrudan yatırım yapan bazı diğer ihraççıların sürecin son adımı olan S1 dosyalarını sunmasının ardından lider kripto para birimi Bitcoin 45 bin doların üzerini test etti.

BlackRock, Ark ve Bitcoin'e doğrudan yatırım yapan bazı diğer ihraççılar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na ETF'ler için prospektüs belgeleri olan S-1 dosyalarını sundu.

Geçen hafta, aralarında Fidelity, Invesco, Galaxy Digital ve Wisdom Tree'nin de bulunduğu çok sayıda ihraççı, ETF'ler için sepetlerin oluşturulması ve itfasından sorumlu olan yetkili katılımcılarını belirtmek için değiştirilmiş S-1 başvuruları sunmuştu.

Bu gelişmenin ardından Bitcoin ise TSİ 16.13 itibarıyla yüzde 1,81 artışla 45 bin 15 dolardan işlem gördü.

Süreç nasıl işleyecek?

Spot bitcoin ETF işlemleri için 2 teknik zorunluluğun tamamlanması gerekiyor. İlk olarak başvurular için 19b-4 formlarında değişikliklerin gerçekleşmesi gerekiyor. BlackRock Inc., Grayscale Investments ve diğerlerinin ETF'leri de dahil olmak üzere bu güncellenmiş belgelerin bir kısmı cuma akşamı yayınlanmıştı. İkinci olarak da SEC'nin S-1 formlarını onaylaması gerekiyor. SEC'nin başvurularla ilgili kararını ise 10 Ocak tarihine kadar vermesi gerekiyor.

Analistlere göre bu gelişmeye bağlı olarak kripto sektöründe volatilitenin yüksek olduğu bir hafta yatırımcıları bekliyor.

İLGİLİ ANALİZ Bitcoin neden düştü? ETF kararında son durum Kripto para piyasası, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin (BTC) ETF başvurularıyla ilgili kararını beklerken spekülasyonlarla sarsılıyor.
REKLAMI KAPAT X