BlackRock CEO'suna göre Bitcoin'deki yükselişin sebebi sahte haberler değil

Okuma Süresi: 2 Dakika
BlackRock CEO'suna göre Bitcoin'deki yükselişin sebebi sahte haberler değil
Doviz.com
17.10.2023 14:26

BlackRock CEO'su Larry Fink, Bitcoin'in son yükselişin sebebinin "sahte haberler" olmadığını belirterek, kriptoya eğilimin arttığını söyledi.

Bitcoin, BlackRock tarafından ihraç edilmesi planlanan iShares spot Bitcoin ETF’nin onaylandığına dair dün ortaya atılan iddiaların ardından dakikalar içinde 30.000 dolara kadar yükselmiş, haberin sahte olduğunun anlaşılması sonrasında ise aynı hızda geri çekilme yaşanmıştı.

Dün akşam saatlerine doğru Cointelegraph kaynaklı SEC’nin spot Bitcoin ETF’yi onayladığına dair yanıltıcı haberin ardından ise yüksek miktarda alış ve satış pozisyonu tasfiye olmuştu. Son raporlara göre bu gelişmeye bağlı olarak 24 saatlik zaman diliminde 180 milyon doların üzerinde vadeli pozisyon tasfiyesi gerçekleşti.

Kripto piyasasında ani bir volatiliteye neden olan olayın ardından SEC ise sosyal medya platformu üzerinden yayımladığı uyarıda yatırımcıların internetten okuduklarına dikkat etmeleri gerektiğine ve en iyi bilgi kaynaklarının yine SEC olması gerektiğine vurgu yapmıştı.

Cointelegraph ise daha sonra paylaşımında düzenleme yapmasına rağmen topluluk tarafından sert bir tepkiyle karşılaştı.

İLGİLİ HABER Bitcoin'in sert yükselişinin arkasında ne var? SEC'nin iShares ETF'lerine onay verdiği iddiaları sonrası Bitcoin fiyatında sert bir yükseliş yaşandı.

Kripto para piyasalarında ani şekilde volatilite artışına yol açan bu olayı BlackRock CEO'su Larry Fink de değerlendirdi. Buna göre Larry Fink, Bitcoin fiyatında bu gelişmenin tetiklediği yükselişin kripto paralara yönelik bastırılmış ilginin bir örneği olduğunu söyledi.

BlackRock’ın spot Bitcoin ETF ürünü hakkında detay vermekten kaçınan Fink, dünya genelindeki müşterilerden gelen kripto paralara olan talebe duyarsız kalmayarak böyle bir ürün ihraç etme gereği duyduklarını dile getirdi.

Fox Business’a konuşan Fink, Bitcoin'deki yükseliş ile ilgili şunları kaydetti:

"Bu kısa süreli rallinin anlamı söylentinin çok ötesinde. Bence bu ralli, şu anda İsrail savaşı, küresel terörizm etrafındaki tüm sorunlarla birlikte kaliteye kaçışla ilgili. Nasıl düşündüğünüze bağlı olarak, ister hazine tahvillerinde, ister altın veya kriptoda olsun, daha fazla insanın kaliteye kaçtığını düşünüyorum ve ben kriptonun kaliteye kaçış olarak bu tür bir rol oynayacağına inanıyorum.

REKLAMI KAPAT X