BlackRock Ethereum ETF başvurusu yaptı: SEC, iki başvuruyu erteledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
BlackRock Ethereum ETF başvurusu yaptı: SEC, iki başvuruyu erteledi
Doviz.com
16.11.2023 16:45

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden BlackRock, spot Ethereum ETF ihracı için başvurusunu resmi olarak iletti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ise iki başvuruyu ertelediğini duyurdu.

Dün sunulan başvuru formunda BlackRock’ın borsa yatırım fonu ürünü, “iShares Ethereum Trust” adıyla yer aldı. BlackRock, geçen hafta iShares Ethereum Trust fonunu Delaware Eyalet Şirketler Bölümü'ne kaydederek ETF başvurusu için ilk adımı atmıştı. Bu kaydın ardından yatırım ürününün Nasdaq’ta listelenmesi için başvuru yapılmasıyla varlık yönetim şirketinin ETH’nin spot fiyatına dayalı bir yatırım ürünü ihraç etme niyeti doğrulanmış oldu.

Şirketin bu hamlesiyle Haziran ayında spot Bitcoin ETF başvurusu sonrası tetiklediği kripto para piyasalarını desteklemeye devam ettiği görülüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ise Hashdex ve Grayscale'in Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem ETF'lerini spot ETF'lere dönüştürme teklifine dair vereceği kararı erteledi.

Buna göre SEC, kararını çarşamba günü ayrı dosyalar aracılığıyla açıkladı ve inceleme süresini 1 Ocak 2024'e kadar 45 gün daha uzattı.

Bu gecikmenin merkezinde, New York Borsası'ndaki mevcut borsa yatırım fonunu spot bir ürüne dönüştürmeyi öneren Hashdex Bitcoin vadeli ETF başvurusu yer aldı.

SEC, yaptığı açıklamada teklifin karmaşıklığına ve önemine vurgu yaparak daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu şöyle açıkladı:

"Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve burada gündeme getirilen konuları değerlendirmek için yeterli zamana sahip olabilmek amacıyla önerilen kural değişikliği konusunda harekete geçmek için daha uzun bir süre belirlemeyi uygun bulmaktadır."

Etiketler: BlackRock sec ethereum ETF
REKLAMI KAPAT X