Bu haftanın en heyecan verici kripto haberleri: İngiltere'den NFT atağı ve daha fazlası

Okuma Süresi: 3 Dakika
Bu haftanın en heyecan verici kripto haberleri: İngiltere'den NFT atağı ve daha fazlası
Doviz.com
11.04.2022 09:53

Bu hafta kripto para ve NFT dünyasında bazı heyecan verici gelişmeler getirdi.

Birleşik Krallık geçtiğimiz hafta kripto varlık yatırımı ve teknolojisi için bir merkez olma çabasında olduğunu gösterdi. Ayrıca, Adalet Bakanlığı (DOJ) ve ABD Güney Florida Savcılığı, kolluk kuvvetlerinin Florida’da yaşayan kimliği belirsiz bir adamdan 34 milyon dolarlık kripto varlığına el koyduğunu açıkladı. Son olarak, Tom Brady'nin NFT satışları, çılgın paralar için giden NFT çöp adam figürleri koleksiyonu ve NFT'leri oyun içi öğeler olarak entegre eden ilk ana akım video oyunu geçtiğimiz haftaya damga vurdu.

İngiltere, ulusal kripto girişimini teşvik etmek için NFT'yi duyurdu

İngiltere, "kripto varlık teknolojisi ve yatırım için küresel bir merkez" olmak istiyor.

İngiliz hükümeti Pazartesi günü İngiltere'yi kripto varlıklarında yatırım ve teknoloji için küresel bir merkez haline getirme planlarını açıkladı. İngiltere, stabilcoinleri geçerli bir ödeme şekli haline getirmek istediklerini ve Royal Mint'in İngiltere'nin kripto baskısını teşvik etmek için bir NFT yayınlayacağını duyurdu. İngiltere maliye bakanı Rishi Sunak duyuruda, "Bugün özetlediğimiz önlemler, firmaların bu ülkede yatırım yapmalarını, yenilik yapmalarını ve ölçeklerini büyütmelerini sağlamaya yardımcı olacak." dedi. Bu, ülkenin mali düzenleyicisinin İngiltere'deki tüm bitcoin ATM'lerini yasa dışı ilan etmesinden ve kapatılmasını emrettikten sadece haftalar sonra geldi. Ülkenin reklam otoritesi, kripto para yatırımıyla ilgili riskleri vurgulamadığı için ülkedeki kripto reklamlarını da çökertiyor.

ABD yetkilileri Güney Florida davasında 34 milyon dolarlık kripto para ele geçirdi

Adalet Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD makamlarının karanlık ağda HBO, Netflix ve Uber dahil olmak üzere çevrimiçi hizmetlerden yasadışı öğelerin ve çalınan hesapların satılmasından elde edildiği iddia edilen 34 milyon değerinde kripto para birimine el koyduğunu söyledi. DOJ, bunun ABD'nin şimdiye kadar açtığı en büyük kripto para birimine el koyma eylemlerinden biri olduğunu söylüyor. Duyuru, kripto para birimine el konulan güney Florida sakininin kimliğini veya DOJ'un daha fazla yasal işlem başlatıp başlatmadığını belirtmedi.

Robinhood, bekleme listesindeki insanlar için kripto para cüzdanı çıkardı

Robinhood'un kripto para cüzdanı, daha önce bekleme listesine kaydolan uygun kullanıcılar için artık kullanılabilir hale geldi. Cüzdanın piyasaya sürülmesi, Perşembe günü Miami'deki Bitcoin konferansında Robinhood CPO Aparna Chennapragada tarafından duyuruldu. Robinhood kripto cüzdanı, günlük toplam para çekme işlemleri toplam 2,999 ABD doları ve 10 işlemle sınırlanan kripto para birimini harici cüzdanlara aktarmaya izin veriyor. Robinhood, şirketin GameStop hisse senedi destanındaki rolünden bu yana tartışma konusu oldu.

ESPN ve Tom Brady, belgesel dizilerini tanıtmak için NFT satıyor

ESPN ve Tom Brady'den bir NFT koleksiyonu, Hulu ve Disney Plus'ta yayınlanan Tom Brady belgesel dizisi 'Man in the Arena: Tom Brady' ile uyumlu olarak Çarşamba günü yayınlandı. NFT'ler, Brady'nin ESPN dergisi kapaklarını içeriyor, 100 ila 500 dolar arasında değişiyor ve şimdiden tükendi. Brady, eşi Gisele Bündchen ile birlikte daha önce kripto para borsası FTX'te hisse senedi aldı ve kripto şirketi için bir reklam yayınladı.

NFT çöp adam figürleri binlerce dolara satılıyor

Renkli arka planların önünde çöp adam figürlerin çizimlerini içeren bir NFT koleksiyonu olan 'mfers' için 100 milyon doların üzerinde kripto para harcandı. Son zamanlarda, koleksiyondaki en ucuz NFT 3.97 eter veya yaklaşık 14.000 $ idi ve koleksiyonun basit sanatı çok amaca yönelik olarak değerlendirildi.

Oyun içi NFT'leri kullanan ilk ana akım video oyunu yeni içeriği sonlandıracak

Ubisoft, bu yılın başlarında Ghost Recon Breakpoint'te "rakamları" tanıttığında, NFT'leri ana akım video oyunlarına entegre eden ilk büyük video oyunu geliştiricisi oldu. 5 Nisan'da, entegrasyondan sadece birkaç ay sonra Ubisoft, oyun için yeni içeriği sonlandırdığını duyurdu. Bununla birlikte, Ubisoft, şirkette blok zinciri ile ilgili daha fazla rol almak istiyor ve bildirildiğine göre gelecekteki oyunlara NFT'leri koymak istiyor, bu nedenle oyuncular muhtemelen gelecek Ubisoft oyunlarında NFT'leri görmeyi bekleyebilirler.

REKLAMI KAPAT X