Bu yıl kripto para ekosistemine damga vurması beklenen temalar

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bu yıl kripto para ekosistemine damga vurması beklenen temalar
Doviz.com
06.02.2024 16:05

Yılın ilk ayını geride bırakan kripto para ekosisteminde 2024’e damga vurması beklenen önemli temalar da netleşmeye başladı. Bu temalar içinde Ordinaller ve BRC-20 kripto para birimi standartları öne çıktı.

Mart 2023’te geliştirilen, Bitcoin’in en küçük birimi olan satoshi’ler üzerine veri yazıtlarını mümkün kılan Ordinals protokolü, yeni bir tür kripto para birimi standardı olarak dikkat çekerken, güncel bir rapor bu ilgiyi doğruladı.

Fransa merkezli bir blokzinciri analitiği şirketi olan Kaiko tarafından ocak ayının ortasında yayımlanan bir raporda, ORDI, SATS ve RATS gibi öne çıkan BRC-20 kripto para birimlerinin işlem hacminin Kasım 2023'ten bu yana 10-15 milyon dolar seviyelerinden 500 milyon doların üzerine çıkarak 10 kat arttığı belirtildi.

Piyasa değeri 2,5 milyar dolara yaklaştı

CoinMarketCap tarafından listelenen BRC-20 kripto para birimi listesindeki 60 token’ın toplam piyasa değerinin 2,4 milyarı aştığı görülürken, pazar liderliğini ORDI üstlendi. ORDI’yi TRAC, MUBI, LEVER gibi kripto para birimleri izledi.

BRC-20 kripto para birimi standardının Casey Rodarmor tarafından geliştirilen Ordinals protokolünün bir uzantısı olduğunu belirten Kafkas Sönmez, “Bitcoin blokzincirinde değiştirilebilir token’lar oluşturan bu standart, Bitcoin ağı için daha karmaşık ve daha çok fayda içeren bir yenilik anlamına geliyor. Nasıl Ethereum ağlarında ERC-20 token standardı merkezde konumlanırken, BRC-20 teknolojisi de Bitcoin’in geleceği için yeni olasılıkların kapısını aralıyor. BRC-20, bazı yorumların işaret ettiği üzere Bitcoin’den rol çalarak normal işlemlerin yerini alma riski oluşturmuyor. Aksine blokzincirindeki blok verimliliğini artırıyor” ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X