Çin'de kripto paralara yönelik yasağın kaldırılması gündemde

Okuma Süresi: 2 Dakika
Çin'de kripto paralara yönelik yasağın kaldırılması gündemde
Doviz.com
02.02.2023 15:35

Eski bir merkez bankası yetkilisinin ülkeyi katı kripto kısıtlamalarını gözden geçirmeye çağırmasıyla, Çin'de kripto para yasağının kaldırılması fikri yaygınlaşmaya başladı.

Çin Halk Bankası'nda (PBoC) Para Politikası Komitesi'nin eski bir üyesi olan Huang Yiping, Çin hükümetinin kripto para ticareti yasağının uzun vadede sürdürülebilir olup olmadığı konusunda tekrar düşünmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Yerel finans sitesi Sina Finance tarafından 29 Ocak'ta yayınlanan bir transkripte göre Huang, aralık ayında yaptığı bir konuşmada, Çin'de fintech'in geleceğine ilişkin endişelerini de dile getirdi.

Eski yetkili, kriptoya yönelik kalıcı bir yasağın, blok zinciri de dahil olmak üzere, resmi finansal sistem için kaçırılmış birçok fırsatla sonuçlanabileceğini vurguladı. Huang ayrıca kripto ile ilgili teknolojilerin düzenlenmiş finansal sistemleri için "çok değerli" olduğunu belirterek, şunları kaydetti: :

"Kripto para birimlerini yasaklamak kısa vadede pratik olabilir, ancak uzun vadede sürdürülebilir olup olmadığı derinlemesine bir analizi hak ediyor. Özellikle gelişmekte olan bir ülke için kripto para birimlerinin nasıl düzenlenmesi gerektiği konusunda istikrarı ve işlevi sağlamanın özellikle iyi bir yolu yoktur, ancak nihayetinde etkili bir yaklaşımın bulunması gerekebilir."

Huang, Bitcoin'in bir para biriminden ziyade dijital bir varlığa benzediğini çünkü içsel değerden yoksun olduğu fikrini de savunduğunu bildirerek, Bitcoin işlemlerinin önemli bir kısmının kara para aklamaya yönelik olduğunu iddia etti.

Şu anda Pekin Üniversitesi Ulusal Kalkınma Okulu'nda ekonomi profesörü olan Huang, Çin'in merkez bankası dijital para biriminin yıllar önce piyasaya sürülmesine rağmen geniş çapta benimsenemediğini de itiraf ederek, özel kurumların dijital yuana dayalı sabit paralar çıkarmasına izin vermenin "çok hassas" bir soru olmaya devam ettiğini ancak artı ve eksilerin dikkate alınmaya değer olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler: Çin kripto para yasak
REKLAMI KAPAT X