Coinbase CEO'su şirketin iflas riskiyle karşı karşıya olmadığını söylüyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Coinbase CEO'su şirketin iflas riskiyle karşı karşıya olmadığını söylüyor
Doviz.com
11.05.2022 17:51

Coinbase'in CEO'su, son üç aylık dosyalamasındaki açıklamanın, ABD'nin en büyük kripto para borsasının iflas riskiyle karşı karşıya olduğunu göstermediğini ve bir düzenleyici gereksinimi karşılamak için yapıldığını söyledi.

Brian Armstrong'un Salı günü geç saatlerde yaptığı yorumlar, şirketin iflas durumunda borsa tarafından tutulan kripto varlıklarının iflas işlemlerinin malı olarak kabul edilebileceğini ve müşterilere teminatsız alacaklılar olarak muamele edilebileceğini söylemesinin ardından geldi.

Teminatsız bir alacaklı, herhangi bir iflasta ödenecek en son kişi ve talepler için son sıradada olanlardan biri olacaktır.

Coinbase, açıklamanın müşterilerin kripto paralarını platformda tutmanın "daha riskli" olduğuna inanmalarına yol açabileceğini söyledi.

Armstrong, açıklamanın ardından Twitter'da "İflas riskimiz yok" dedi. Hâlâ mümkün olmasına rağmen, "bir mahkemenin müşteri varlıklarını iflas işlemlerinde şirketin bir parçası olarak değerlendirmeye karar vermesinin" olası olmadığını söyledi.

Armstrong, Coinbase'in perakende müşterilerine koruma sağladığından emin olmak için daha fazla adım atacağını söyledi.

"Perakende şartlarımızı daha erken güncellemeliydik ve bu risk açıklaması eklendiğinde proaktif olarak iletişim kurmadık" dedi. "En derinden özür dilerim".

Coinbase hisseleri, şirketin üç aylık gelirinin piyasa beklentilerini karşılamadığı ve küresel piyasalardaki kargaşanın yatırımcıların dijital para birimlerine yönelik iştahını kesmesiyle birlikte zarara döndüğünde, genişletilmiş işlemlerde yüzde 15 düştükten sonra Çarşamba günü zilden önce yüzde 17,4 düştü.

Hisseleri bu yıl şimdiye kadar yüzde 71 düştü ve Bitcoin gibi büyük kripto para birimlerinin fiyatlarındaki düşüşü yansıttı.

Coinbase Nisan 2021'de halka açıldı. Şirket, "Bu piyasa koşullarının kalıcı olmadığına inanıyoruz ve uzun vadeye odaklanmaya devam ediyoruz" dedi.

REKLAMI KAPAT X