Coinbase'deki BTC miktarı 9 yılın en düşük seviyesine indi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Coinbase'deki BTC miktarı 9 yılın en düşük seviyesine indi
Doviz.com
20.02.2024 14:42

Kripto para borsası Coinbase’deki Bitcoin miktarı, kullanıcıların varlıklarının önemli bir kısmını borsadan taşımasıyla dokuz yılın en düşük seviyesine geriledi.

CryptoQuant'ın raporuna göre balinalar hafta sonu boyunca Coinbase'den yaklaşık 1 milyar dolar değerinde 18 bin Bitcoin taşıdı. Transfer tutarları ise 45 milyon dolar ile 171 milyon dolar arasında değişiklik gösterdi.

Coinbase'in halka açık emir defterinde şu anda ise 20,5 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen yaklaşık 394 bin BTC bulunuyor.

Kaynak: Cointelegraph

Ne anlama geliyor?

Balinaların BTC varlıklarını merkezi borsalardan taşıması ise daha az Bitcoin satılabileceği için bir yükseliş işareti olarak kabul ediliyor.

Ancak, sosyal medyadaki kullanıcılar transferlerin niteliği konusunda bölünmüş durumda. Bazıları, Bitcoin yarılanmasına sadece iki ay kala arz şoku yaratacak bir fiyat artışı beklentisiyle fonların saklama cüzdanlarına taşındığına inanır iken bazıları ise taşınan fonların tezgah üstü (OTC) işlemlerde likidite sağlamak için kullanılabileceğini öne sürüyor.

Her Bitcoin yarılanma döngüsünde ise piyasaya giren yeni BTC miktarı yarı yarıya azalıyor. Bu gelişmenin ardından talep arttıkça ise bir arz sıkıntısı yaşanıyor. Bir sonraki BTC yarılanması nisan ayında 740 bininci blokta gerçekleşecek. Madenciler tarafından çıkarılan her blok için blok ödülü 6.25 BTC'den 3.125 BTC'ye düşürülecek.

Şu anda günlük olarak yaklaşık 900 BTC kazılırken, nisan ayındaki yarılanma sonrasında, üretilen günlük BTC miktarı yaklaşık 450 BTC'ye düşecek.

İLGİLİ ANALİZ Halving nedir? Kripto para piyasasını nasıl etkiler? Kripto para biriminin arzını kontrol altında tutmak için tasarlanmış bir mekanizma olan Bitcoin Halving’in dördüncüsünün 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor. Peki, Bitcoin Halving nedir, kripto para piyasasını nasıl etkiler? İşte halving (yarılanma) sürecine ilişkin tüm merak edilenler..

Bitcoin’de son durum

Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana en yüksek seviyesi olan 52 bin dolar civarında işlem görüyor. Ancak BTC fiyatı hala tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolardan yüzde 25 aşağıda işlem görüyor.

İLGİLİ ANALİZ Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (19 Şubat 2024) Yatırımcılar bu hafta para politikasının yönüne dair yeni içgörüler için en son Federal Rezerv tutanaklarına odaklanacak.
Etiketler: bitcoin halving ETF
REKLAMI KAPAT X