Coinbase enflasyona endeksli coin geliştirmeye hazırlanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Coinbase enflasyona endeksli coin geliştirmeye hazırlanıyor
Doviz.com
27.03.2023 16:57

Sektörü saran tüm düzenleyici incelemelere rağmen kripto firmaları yenilikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Buna göre Coinbase, 24 Mart tarihli bir blog yazısında enflasyona endekslenmiş bir kripto varlık (flatcoin) çıkarmak istediğini duyurdu.

Kısa bir süre önce Coinbase, enflasyona sabitlenmiş stablecoinlerin Base ağında formüle edilmesinin gerekli olacağını açıklamıştı. Bu, firmanın katman-2 ağı üzerine inşa edilmesi beklenen diğer üç kritik yeniliği arasında yer alıyordu.

Çoğu stablecoin ise ABD dolarına ya da fiat para birimine sabitlendiği için piyasalardan oldukça ilgi gördü.

Coinbase'in stablecoin fikri ise coinin enflasyon ile desteklenmesini içeriyor. Buna göre, tüketici fiyat endeksinin yanı sıra çekirdek enflasyon verileri de coinin fiyatlanmasında kritik öneme sahip olacak.

Base ağının lansmanı ise yatırımcılar tarafından oldukça ilgi topladı. Şirketin lansman sonrasındaki adımı ise katman-2 ağının ilk adımı olarak enflasyona sabitlenmiş bir flatcoin yaratmak olacak.

Coinbase ayrıca mevcut finansal krizin ışığında, merkez bankalarının hatalı para politikası kararlarıyla çelişen, enflasyonu takip eden bir stabilcoin yaratmanın artık "her zamankinden daha önemli" olduğunu belirtti.

Konuyu detaylandıran Coinbase şunları kaydetti:

"Biz özellikle stablecoinler ile ilgileniyoruz. Enflasyon oranını takip eden sabit paralar ise kullanıcıların satın alma gücünde istikrara sahip olmalarını ve aynı zamanda eski finansal sistemin neden olduğu ekonomik belirsizliğe karşı dirençli olmalarını sağlıyor.

Ayrıca bu varlıklar, enflasyon oranlarına bağlı olacağından, zaman içinde değerlerini korumaları beklenmektedir. Bu seçenek özellikle yüksek enflasyon oranlarına sahip uluslarda veya eyaletlerde kullanışlıdır, çünkü bu ülkelerde alıcılar dalgalanma nedeniyle birikimlerini yerel para biriminde tutma konusunda genellikle isteksizdir.”

REKLAMI KAPAT X