Coinbase, Fortune 500'e giren ilk kripto şirketi oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Coinbase, Fortune 500'e giren ilk kripto şirketi oldu
Doviz.com
24.05.2022 12:53

Ünlü kripto borsası Coinbase, gelire göre Amerika'nın en büyük şirketlerinin yıllık listesi olan Fortune 500'e giren ilk kripto şirketi oldu.

437. sıradan listeye dahil olan Coinbase'in sıralanması düşüş piyasası koşullarının neden olduğu mücadelelerine rağmen geldi. Bunun nedeni, Fortune'un 2022 listesi için şirketleri 2021 gelirlerine göre sıralamış olması.

Fortune Media Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2022 Fortune 500 listesinin gelir eşiğinin geçen yılın sınırına göre %19 artarak 6.4 milyar dolar olduğunu duyurdu. Fortune'a göre Coinbase'in 2021 geliri 7,8 milyar dolardı.

Ancak bu yıl şimdiye kadar Coinbase için o kadar pembe olmadı, şirket ilk çeyrek için 1,16 milyar dolarlık net gelir ve 430 milyon dolarlık net zarar bildirdi.

Karşılaştırma için, Coinbase'in geçen yılın dördüncü çeyreğinde net geliri 2,49 milyar dolardı.

Kripto fiyatları son altı ayda düştüğü için, borsalar arasında işlem hacimleri düştü. Barron'un raporuna göre Mizuho Securities kısa süre önce Coinbase'in tam yıl 2022 geliri için tahminlerini "kripto kışı" nedeniyle 6,7 milyar dolardan 5,6 milyar dolara düşürdü.

Piyasadaki düşüşün ortasında, Coinbase hisseleri tüm zamanların en düşük seviyesi olan 66 dolardan işlem görüyor. 328 doların üzerindeki ilk çıkışlarına göre %88 düşüşle 40 dolara kadar gerilediler.

Coinbase'in başkanı ve baş işletme görevlisi Emilie Choi, kısa süre önce şirketin çalkantılı piyasa koşullarına yanıt olarak işe alımları yavaşlatacağını söyledi.

"Bu yıla girerken, şirketin büyüklüğünü üç katına çıkarmayı planladık. Mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında, işe alımı yavaşlatmanın ve en yüksek öncelikli iş hedeflerimize göre personel ihtiyaçlarımızı yeniden değerlendirmenin ihtiyatlı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Choi, Coinbase'in "güçlü bir konumda" olduğuna ve "sağlam bir bilançoya" sahip olduğuna dair güvence verdi. Ayrıca Coinbase'in birkaç piyasa düşüşünden geçtiğini ve her seferinde daha da güçlendiğini söyledi.

Coinbase'in Fortune'un 2023 listesine girip girmeyeceği merak konusu.

Fortune dergisi, 1955'ten beri en çok gelir getiren şirketlerin bir listesini yayınlıyor. ABD'li perakendeci Walmart, son on yıldır üst üste bir numarada yer alıyor.

REKLAMI KAPAT X