Coinbase ve SEC temyizde: ABD’de dijital varlık politikası mahkemeye taşındı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Coinbase ve SEC temyizde: ABD’de dijital varlık politikası mahkemeye taşındı
Doviz.com
24.09.2024 10:44

Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nu (SEC) dijital varlıklar için net düzenlemeler yapmaya zorlamak amacıyla federal temyiz mahkemesine başvurdu.

Kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nu (SEC) dijital varlıklarla ilgili yeni düzenlemeler yapmaya zorlamak için federal bir temyiz mahkemesine başvurdu. Coinbase, sektör ve düzenleyici kurumlar arasında uzun süredir devam eden hukuki anlaşmazlıkların sonlanmasını hedeflediğini söyledi.

Philadelphia'da federal temyiz mahkemesinde karşı karşıya gelen Coinbase ve SEC arasındaki gerilim, Coinbase'in geçen yıl SEC'ye açtığı davayla başladı. 2022 yılında Coinbase, SEC'den sektör için kuralları koymasını istemiş ve bunun için bir dilekçe sunmuştu.

Dilekçede, SEC'den, dijital varlıkların menkul kıymet olarak sınıflandırılmasının hangi koşullara bağlı olduğunu netleştirmesi ve kripto para birimleri için yeni bir piyasa yapısı çerçevesi oluşturulması talep edilmişti. Ancak SEC, Aralık 2023'te dilekçeyi reddederek mevcut düzenlemeleri yeterli görmüş, kripto sektörüne uygun olmadığı görüşüne katılmadığını belirtmişti.

Coinbase ise bu karara itiraz ederek, SEC'nin kripto şirketlerinin faaliyetlerini sürdürebilmelerini ve ABD düzenlemelerine uyum sağlamalarını imkansız hale getirdiğini savundu.

Coinbase'in avukatı Eugene Scalia ise mahkemeye yaptığı açıklamada, SEC'nin Coinbase'e nasıl kayıt olacağı ve yasalara uyacağı konusunda yeterli bilgi vermediğini ve bu tutumunun keyfi olduğunu belirtti.

Scalia, SEC'nin düzenleme yapmak yerine kripto sektörüne karşı onlarca dava açtığını ve SEC Başkanı Gary Gensler'ın, kayıt için bir yol göstermeden şirketleri yaptırım tehditleriyle karşı karşıya bırakmasının "aşırı baskıcı" bir tutum olduğunu söyledi.

Etiketler: Coinbase sec mahkeme temyiz
REKLAMI KAPAT X