Do Kwon, Terra projesini kurtarma teklifine destek aldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Do Kwon, Terra projesini kurtarma teklifine destek aldı
Doviz.com
25.05.2022 15:58

Terra ekosisteminin kurucusu Do Kwon'un projeyi kurtarma önerisi onaylandı.

Yeni onaylanan yapıya göre, orijinal blok zinciri Terra Classic olarak bilinecek, bu ay sıfıra yakın düşen yerel token Luna, LUNC koduyla Luna Classic olarak yeniden adlandırılacak.

Yeni Terra blok zinciri, mevcut Luna adı ve kodu altında bir token çalıştırmaya başlayacak.

Terra'nın arkasındaki kripto girişimcisi Do Kwon, sektörde ağın "hard fork'u" olarak bilinen şeyi gerçekleştirerek blok zincirini yarıya bölmeyi teklif etmişti.

Önerisi daha sonra projenin ana operatörü Terraform Labs tarafından tamamen yeni bir Terra blok zinciri oluşturmak ve eski ağı kullanıcılar tarafından yönetilmek üzere bırakmak için değiştirildi.

Bu ayın başlarında Kwon'un durmaksızın lanse ettiği algoritmik stabilcoin'in patlamasıyla başlayan Terra'nın çözülmesi, kripto endüstrisi tarihindeki en büyük baskınlardan birine işaret etti.

Süreç, Terraform Labs'ın, bundan böyle sadece Terra Classic blok zincirinde işlem görecek olan sabit para TerraUSD veya UST'yi etkin bir şekilde terk ettiği anlamına geliyor. Dolara 1'e 1 sabit tutmak için tasarlanan dolar, Çarşamba günü 7 sentin altında işlem gördü.

Kwon, yeni Luna token'larının, katılımcıları doğrulamak için eski Terra ağından alınan bir anlık görüntüye dayanarak, airdrop olarak Luna ve UST'nin önceki sahiplerine dağıtılacağını söyledi.

Terraform Labs, Luna ve UST sahiplerine tokenlerini borsalarda tutmak yerine yerel Terra cüzdanlarına aktarmalarını tavsiye ederken, eski Terra zinciri üzerine kurulu tüm merkezi olmayan uygulamaların ve varlıkların yenisine taşınması gerekeceğini söyledi.

Terra 2.0 teklifi, varlıklarının değerinin parçalandığını gördükten sonra projenin liderliğinden tazminat talep eden birçok yatırımcı tarafından şiddetli tartışmalar ve tepkiyle karşılandı.

Kwon'un Çarşamba günkü önerisine ilişkin oyların nihai sayımı, %65 lehte ve %21 çekimser gösterdi. Oyların yaklaşık %13'ü, teklifi iptal etmek için gereken %33.4'ün altında “vetolu hayır”dı.

REKLAMI KAPAT X