Dogecoin'de Twitter hareketliliği

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dogecoin'de Twitter hareketliliği
Doviz.com
28.11.2022 16:30

Dogecoin, Elon Musk'ın Twitter’ın ödemeler sistemine entegre etmesi beklentileriyle geçen hafta %30'un üzerinde yükseldikten sonra yeni haftaya %10'a yakın değer kaybıyla başladı.

Dogecoin geçtiğimiz hafta %30'a yakın bir artış göstererek, 0,105 doların üzerine çıktıktan sonra yeniden geriledi.

Dogecoin’de meydana gelen hızlı fiyat artışları, Dogecoin’in Twitter'ın ödemeler sistemine dahil edilebileceği iddiaları sonrasında oluştu.

İddialar henüz doğrulanmamış olsa da yatırımcılar, Musk'ın uzun süredir desteklediği Dogecoin’in Twitter'a dahil edilmesi iddiasını oldukça sıcak karşılayarak coinin fiyatının yükselmesini sağladı.

Pazar günü attığı bir tweet'te Elon Musk ise, Twitter'ın dahili bir sunumundan slaytlar paylaştı. Musk, sunumu içinde Twitter 2.0’ı açıklarken, şifrelenmiş DM'ler de dahil olmak üzere çeşitli potansiyel değişiklikleri özetledi.

Milyarder girişimci Elon Musk ayrıca, sosyal medya platformu Twitter’a ödemeler sistemini entegre etmeyi planladığını da doğruladı. Sunumda ödemeler kısmında yer alan boş bir alanın olması ise, bazı yatırımcıların bir kripto para biriminin bu alanda kullanılabileceğini düşünmesine yol açtı. Bu ihtimal de Dogecoin'in değerinin artarak, keskin yükselişler göstermesine sebep oldu.

Son ralli ayrıca Dogecoin'i, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimleri sıralamasında sekizinci sıraya yerleştirdi. Böylelikle, yaklaşık 13 milyar dolar değerindeki kripto para birimi Polygon, Cardano, Litecoin ve Solana'dan daha büyük bir konuma ulaştı.

Dogecoin 2013 yılında, IBM yazılım mühendisi Billy Markus ve Adobe mühendisi Jackson Palmer tarafından, Bitcoin gibi kripto varlıklarla alay etmek için ortaya çıkarılmıştı.

O zamandan beri ise, kripto para biriminin iniş ve çıkışları milyarder girişimci Elon Musk tarafından sıklıkla yönlendirilmişti.

Meme coin'in ilk boğa koşusu da, Musk'ın Twitter'da coin hakkında ilk açıklamaları yapmaya başlamasıyla Ocak 2021'de başladı. Dogecoin, Musk’ın Dogecoin'in köpek logosunu tutarken paylaştığı bir görüntünün ardından 4 Şubat 2021'de yalnızca 24 saat içinde %57 yükseldi.

Analistler ise, son yükselişin Musk ile ilgili iddiaların yanı sıra, Dogecoin'in teknik altyapısının yakında ciddi iyileştirmelerden geçmeye başlayabileceğiyle de alakalı olduğunu belirtti.

Ancak Dogecoin, geçtiğimiz hafta yaşadığı bu yükseliş hareketini yeni haftada sürdüremeyerek %10’a yakın değer kaybetti ve 0,09441 seviyesinden işlem gördü.

REKLAMI KAPAT X