Dolandırıcıların Yeni Hedefi Kripto Para Sahipleri

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolandırıcıların Yeni Hedefi Kripto Para Sahipleri
Doviz.com
27.02.2018 10:01

Son zamanlarda Twitter’da yeni bir dolandırıcılık metodu uygulanıyor. Özellikle blok zinciri teknolojisiyle adını duyuran isimlerin sahte hesaplarını oluşturan dolandırıcılar, kendilerine belli bir miktarda kripto para gönderenlere 10 katına kadar fazlasını geri göndereceğini vadediyor. Pek çoğu bir iki günlük sahte hesaplar, bu yolla şimdiden pek çok insanı dolandırdı.

 

Dolandırıcılar, Ethereum kurucularından Vitalik Buterin ve Litecoin kurucusu Charlie Lee gibi kripto para dünyasında çok bilinen isimlerin yanı sıra, MyEtherWallet gibi bilindik kripto para cüzdan servisi ve ilgili diğer şirketlerin sahte profillerini oluşturarak parasını katlamak isteyen hevesli yatırımcıların paralarını topluyorlar.

 

Şimdi de son dönemin en popüler teknoloji şirketlerinden Tesla ve SpaceX gibi birkaç inovatif teknoloji şirketinin CEO koltuğunda oturan Elon Musk’ın adıyla profil açıp bu dolandırıcılığı yapmaya başladılar. Konuyla alakalı olarak bir Twitter kullanıcısının kendisine soru yöneltmesi üzerine de Elon Musk, konuyla alakalı bilgisi olmadığını ama Twitter kurucu ve CEO’su @jack i konu hakkında bilgilendirdiğini ama durumun hala devam ettiğini açıklayan bir cevap verdi.

 

 

 

Cevabın asıl ilgi çeken kısmı ise bir ara Twitter üzerinden Bitcoin’in gizemli kurucusu Satoshi Nakamoto olması muhtemel adaylar arasında değerlendirilen Musk’ın, 0.25 Bitcoin’i olduğunu açıklaması oldu. Musk Tweet’in geri kalan kısmında tam olarak “…Yıllar önce bir arkadaşımın gönderdiği 0.25 Bitcoin dışında herhangi bir kripto param bulunmuyor.” ifadesine yer verdi.

Etiketler: ethereum litecoin
REKLAMI KAPAT X