Dolar, MB hamlesi sonrası yükselişini sürdürüyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dolar, MB hamlesi sonrası yükselişini sürdürüyor
Doviz.com
20.08.2019 10:33

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılık (ZK) oranlarını ve ZK'lara ödenen faizleri TL kredilerin yıllık büyüme oranı ile ilişkilendirmesi ardından dolar/TL yükselişe geçerken küresel piyasalar gündemde kalmaya devam ediyor.

Dolar saat 09:58 itibariyle 5.6752 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6400 lira, en yüksek 5.6770 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.2892 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1076 seviyesinde. 

İş Yatırım’ın “Zorunlu karşılık kararı sonrası negatif ayrışma…” başlıklı günlük piyasa bülteninde şu değerlendirmeler yapıldı:

“Dünya borsalarında tepki alışları devam ediyor. Huawei şirketine tanınan istisnanın 90 gün daha uzatılmasını Çin ile ticaret savaşında ateşkes sinyali olarak gören piyasalarda iyimser bir hava görülüyor. Çin’in kredi faizlerini düşürme sinyali ve Almanya’nın işler kötüye giderse mali genişlemeye gideceği ümidi iyimser havayı destekliyor.

“Türkiye uzun bir aradan sonra dünyadan negatif ayrışıyor. Zorunlu karşılık politikasını kredi büyüme oranı ile ilişkilendiren karar sonrasında Türkiye varlıklarında sert satışlar görülüyor. MSCI Türkiye yüzde 2.3 kayıpla Arjantin’den sonra en çok düşen gelişmekte olan borsa konumunda. Türk lirasında, CDS ve tahvil piyasalarında da negatif bir hava hakim.”

REKLAMI KAPAT X