ECB anketi: Euro bölgesindeki her on haneden biri kripto varlıklara sahip

Okuma Süresi: 2 Dakika
ECB anketi: Euro bölgesindeki her on haneden biri kripto varlıklara sahip
Doviz.com
24.05.2022 12:36

Avrupa Merkez Bankası'nın Salı günü yaptığı bir araştırmaya göre, her on euro bölgesi hanesinden biri Bitcoin gibi kripto varlıkları satın aldı.

"Kripto" piyasası çalkantıdayken, yetkililer finansal sistemin nispeten yeni köşesindeki dalgalanmaların hane bütçelerinde bir delik açıp açamayacağını ölçmeye çalışıyorlar.

ECB'nin Tüketici Beklenti Anketi, anketin yapıldığı altı ülkedeki hanelerin ortalama %10'unun kripto varlıklarına sahip olduğunu ve bu oranın Fransa'da %6'dan Hollanda'da %14'e kadar değiştiğini gösterdi.

Ankete katılanların yaklaşık %37'si 999 avroya kadar kriptoya sahip olduğunu, %29'u 1.000 avro ile 4.999 avro arasında ve %13'ü 5.000 avro ile 9.999 avro arasında olduğunu bildirdi. 

Tüm ülkelerde, ankete katılanların en zengin %20'sinin kripto para birimlerine sahip olma olasılığı daha yüksek beklenirken, düşük gelirli hanelerin daha büyük bir kısmı, ortadakilere göre dijital paralara sahip olduğunu bildirdi.

ECB, "Ortalama olarak, genç yetişkin erkekler ve yüksek eğitimli katılımcıların, ankete katılan ülkelerde kripto varlıklara yatırım yapma olasılıkları daha yüksekti" dedi. 

Uzun süredir devam eden çizgisini yineleyen ECB, bu varlıkların çoğu perakende yatırımcı için uygun olmadığını söyledi ve Avrupa Birliği yetkililerini "acil bir mesele olarak" kripto varlıklarla ilgili yeni kuralları onaylamaya çağırdı.

Salı günü ilk kez yayınlanan veriler, ECB'nin Finansal İstikrar İncelemesinin bir parçası olarak yayınlanan bir makalede alıntılandı.

2020'de başlatılan ECB'nin Tüketici Beklentileri Anketi, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve İspanya'da aylık olarak gerçekleştiriliyor. Hala pilot modunda ve sonuçlar ECB tarafından tam olarak yayınlanmadı.

REKLAMI KAPAT X