El Salvador, Bitcoin yatırımıyla kâra geçti

Okuma Süresi: 1 Dakika
El Salvador, Bitcoin yatırımıyla kâra geçti
Doviz.com
05.12.2023 16:38

Kripto paraları ilk resmi para birimi yapan Latin Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin’in 42 bin doları aşmasının ardından zararlarını silerek kâra geçti.

6 milyon nüfuslu El Salvador, 2021 yılında Bitcoin'i resmi para birimi yapan ilk ülke olmuştu. O dönemden sonra El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele yaptığı kripto yatırımları sonrasında oldukça sık eleştirilmişti.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in 42 bin doları aşması sonrasında ise El Salvador, tüm zararlarını silerek kâra geçti.

📊Buna göre Bukele, Twitter'dan yaptığı konuyla ilgili paylaşımda, "Bitcoin yatırımlarımız karda. Yatırımımızın yüzde 100'ünü geri almakla kalmayıp 3 milyon 620 bin dolar kara geçtik" ifadelerini kullandı.

Ancak, Bitcoin'leri satmaya niyetlerinin olmadığını söyleyen Bukele, "Böyle bir amacımız hiçbir zaman olmadı" diye konuştu.

Bukele, fiyatın gelecekte de dalgalanabileceği ama uzun vadeli stratejilerini etkilemeyeceğini bildirdi.

Muhalif siyasetçi ve yazarlardan eleştirilerini geri almalarını da isteyen Nayib Bukele, "Yapmaları gereken şey özür dilemeleri" dedi. Bukele, açıklamasını "Bizi izlemeye devam edin!" mesajıyla bitirdi.

Öte yandan Bukele, şubat ayında yapılacak seçimlerde yeniden yarışmak için geçen hafta görevinden istifa etmişti.

REKLAMI KAPAT X