El Salvador: Her gün 1 Bitcoin alacağız

Okuma Süresi: 2 Dakika
El Salvador: Her gün 1 Bitcoin alacağız
Doviz.com
18.11.2022 15:19

Kripto paralara olan ilgisiyle tanınan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, El Salvador'un her gün bir Bitcoin (BTC) satın almaya başlayacağını bildirdi.

Orta Amerika ülkesi El Salvador, en son Bitcoin (BTC) alımını Temmuz 2022'de yapmıştı. O tarihte 19.000 dolar seviyesinden yaklaşık 80 BTC satın aldığını bildirmişti.

El Salvador'un elinde ayrıca 43.357 dolar ortalamayla 2.381 BTC olduğu iddia ediliyor. Bu meblağ Başkan'ın Bitcoin yatırımlarını açıkladığı zamana göre doğruluk gösteriyor ancak satın alımları tanımlayan halka açık bir kayıt sistemi olmadığı için kesinliği doğrulanamıyor.

Ülkenin ayrıca, bugüne kadar Bitcoin alımı için yaklaşık 103,23 milyon dolar harcadığı iddia edildi.

Bitcoin'in (BTC16.500 dolara yakın bir seviyeden işlem görmesi ise, ülkenin toplam BTC portföyünün 39,47 milyon dolar olduğunu ve bu alımlardan 63 milyon dolardan fazla kaybının olduğunu gösterdi.

Bukele daha önce alımlardan elde ettiği kripto varlıklarından hiçbirini satmadığını belirtirken, önceki alımlarla ilişkili gerçek cüzdan adreslerini ise paylaşmamıştı.

Bitcoin'e yatırım yaparken kullandığı kamu fonlarının yol açtığı büyük kayıplara rağmen, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin'e gerçekten inandığı ise finans piyasaları tarafından sıkça konuşuluyor.

El Salvador Başkanı ayrıca, bu haftanın başında "FTX, Bitcoin'in tam tersidir." şeklinde bir tweet atmıştı.

Bukele'nin duyurusundan sonraki açıklama ise, Tron'un kurucusu Justin Sun’dan geldi.

Sun konuyla ilgili, "Yarından itibaren her gün bir Bitcoin alacağız." dedi.

Etiketler: btc El Salvador
REKLAMI KAPAT X