Elon Musk’tan Dogecoin ile Tesla alımına yeşil ışık

Okuma Süresi: 1 Dakika
Elon Musk’tan Dogecoin ile Tesla alımına yeşil ışık
Doviz.com
14.03.2024 12:02

Tesla CEO'su Elon Musk, kripto para birimi Dogecoin'in (DOGE) Tesla satışlarında resmi ödeme yöntemi olarak kullanılabileceğinin sinyalini verdi.

Almanya'daki Tesla fabrikasını ziyaret eden Elon Musk'a yakın gelecekte Dogecoin ile araç alımı yapılıp yapılamacağı soruldu. Musk ise soruya, "Bir noktada bunu mümkün kılmamız gerektiğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

Musk'ın yanıtı DOGE yatırımcıları heyecanlandırırken DOGE fiyatının TSİ 12.00 itibarıyla yüzde 7'ye yakın değer kazanarak 0,184 doları aşmasına destek oldu.

Elon Musk, Tesla ürünlerini satın almak için DOGE kullanılabileceğini ifade ederken, artık klasikleşen "Doge to the Moon!" (Doge Ay’a doğru) sloganını kullandı.

Musk, geçtiğimiz yıllarda da Dogecoin fiyatına doğrudan etki eden açıklamalar yapmış ve geçen yıl X uygulamasının logosunu Dogecoin simgesi olan köpek ile değiştirmişti.

İLGİLİ HABER Twitter, logosunu Shiba Inu cinsi köpek ile değiştirdi: Dogecoin'de sert yükseliş yaşandı Twitter, web sürümünde mavi kuşlu logosunu Dogecoin'in de logosu olan Shiba Inu cinsi köpeğin görseliyle değiştirdi. Bu eylem sonrasında Dogecoin fiyatında ise sert bir yükseliş yaşandı.
REKLAMI KAPAT X