Eski SEC Başkanı Clayton: ETF'lerin kabul edilmesi, kaçınılmaz bir gerçek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Eski SEC Başkanı Clayton: ETF'lerin kabul edilmesi, kaçınılmaz bir gerçek
Doviz.com
04.09.2023 12:42

Eski SEC Başkanı Jay Clayton, Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, SEC’nin ertelemesinin bir anlamı olmadığını öne sürdü.

Kripto piyasalarında son ayların en önemli konusu spot Bitcoin ETF’leri oldu. BlackRock’ın attığı ilk adımla birlikte birçok kurumsal şirket spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuştu. Ancak bu şirketlerin önündeki en büyük engel ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) oldu. Buna göre, SEC’nin başvuruları ertelemesi kararı üzerine kripto piyasasından gelen tepkiler de artış gösterdi.

Eski SEC Başkanı Jay Clayton da spot Bitcoin ETF başvurularını değerlendiren isimlerden oldu. Buna göre Clayton, aktif SEC Başkanı Gary Gensler’den farklı düşündüğünü belirterek, ETF’lerin kabul edilmesinin kaçınılmaz olduğunu savundu.

Yatırımcılar ise bu belirsizlik ortamında, SEC’nin spot Bitcoin ETF başvurularına yönelik vereceği karara odaklanmış durumda.

İLGİLİ HABER SEC, Bitcoin ETF kararlarını açıkladı: Bitcoin’de kayıplar derinleşti ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin ETF başvurularına ilişkin halihazırda masasında bulunan tüm başvuları erteledi. SEC’nin bu kararı ise Grayscale davası sonrası Bitcoin’deki güçlü alımların tersine dönmesine sebep oldu.
REKLAMI KAPAT X