Ethereum 11 ayın zirvesine çıktı: Ethereum’daki yükseliş altcoinleri de hareketlendirdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ethereum 11 ayın zirvesine çıktı: Ethereum’daki yükseliş altcoinleri de hareketlendirdi
Doviz.com
14.04.2023 11:52

Shanghai güncellemesinin de etkisiyle Ethereum’un piyasa hakimiyeti %20,3 seviyelerine yükselirken, fiyatı ise son 11 ayın zirvesi olan 2.128 dolara kadar çıktı. Ethereum’daki yükseliş ayrıca uzun süredir baskı altında olan altcoinlerinde de hareketlenme yaşanmasına yol açtı.

Ethereum’da Shanghai güncellemesinin ardından %12 yükseliş göstererek son 11 ayın zirvesi olan 2.128 dolar seviyesi test edildi.

Bitcoin ise Ethereum’u takip ederek son 10 ayın zirvesi olan 31 bin dolar seviyesini test etti.

2023 rekorlarını sürekli tazeleyen kripto piyasasından bu sabah saatlerinde yükselişlerine devam eden majör kriptolarla birlikte altcoinlerde de %5 civarında artış yaşandı.

Kripto piyasasının toplam değeri ise 2 günde %5 civarında artış göstermesiyle birlikte bu sabah saatlerinde 1.25 trilyon dolar seviyelerinin üzerine çıktı.

Dün ABD’den gelen ÜFE verisinin sürpriz bir şekilde beklentilerin oldukça altında gelmesi sonrasında Nisan 2020’den bu yana en sert düşüşün yaşandığı görülmüştü.

Ayrıca işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verisi dört haftalık ortalamaya yakın seyretse de piyasalarda Fed’in faiz artışlarının sonuna yaklaşmış olabileceği beklentisiyle piyasalardaki risk iştahını artırmıştı.

Veriler sonrası dolar endeksi yaklaşık son bir yılın en düşük seviyelerine gerilerken, altının ons fiyatı bir yılın zirvesini gördü. Kripto para piyasasındaki artışların önderliğinde ABD hisse senedi piyasaları da pozitif kapanışlar yaptı.

Tıklayın: Ethereum'da Shanghai güncellemesi tamamlandı

REKLAMI KAPAT X