Ethereum'dan yeni bir tarihi zirve

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ethereum'dan yeni bir tarihi zirve
Doviz.com
04.05.2021 16:47

Dijital para birimi Ethereum, bu yıl değerini dört katına çıkararak 3.506 dolar seviyesi ile yeni bir zirveye imza attı. 

Ethereum blok zincirinin değer birimi olan Ether için satın alma çılgınlığı haftasonu da devam ederken, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Pazartesi sabahı 3.172 dolarlık rekor seviyeye ulaştı.

Ethereum, Bitcoin'e kıyasla daha hızlı işlem süreleri sayesinde, merkezi olmayan finans için büyüyen trendin ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Kripto para birimi sektöründeki kurumsal ilgi, Avrupa Yatırım Bankası'nın Ethereum blok zincirinde dijital tahvil ihraç etme planları da dahil olmak üzere perakende yatırımcının sektöre olan güvenini artırdı.

İngiltere'nin en önemli yatırımcılarından biri olan Baillie Gifford, kısa süre önce İngiltere'nin en büyük kripto para şirketi olan Blockchain.com'a 100 milyon dolar koyarak dijital varlıklar için yeni bir onay damgası sağladı.

Buna ek olarak JP Morgan, bir Bitcoin fonu planladığını söyledi ve Andreessen Horowitz, kripto para birimleri ve kripto start-up'larına yatırım yapmak için 1 milyar dolara kadar yeni bir fon aradığını söyledi.

Bitcoin, geçen hafta 50.000 dolar seviyesini geri kazandı.

Bu arada, Dogecoin fiyatı Pazartesi gününden itibaren yukarı yönlü yörüngesini sürdürerek genel değerlemesini Twitter veya Ford'dan daha yükseğe çıkardı.

REKLAMI KAPAT X