Fidelity’den yeni Ethereum Spot ETF hamlesi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Fidelity’den yeni Ethereum Spot ETF hamlesi
Doviz.com
28.03.2024 10:35

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Fidelity, spot Ethereum ETF’i için bir Form S-1 başvurusunda bulundu.

Son SEC başvurularına göre Fidelity, stake etme özelliği de içeren spot Ethereum ETF’i  için bir Form S-1 başvurusunda bulundu.

Bloomberg analistlerinden James Seyffart ise Fidelity’nin Ethereum ETF’si için S-1 başvurusunda bulunduğunu doğruladı.

Seyffart, “Bu bir değişiklik değil; bu şirketin ilk başvurusu. Bugüne kadar sadece 19b-4 başvurusunda bulunmuşlardı” dedi.

Bu gelişmeye rağmen Seyffart ETF’nin onayı konusunda şüphelerini koruyarak, “Bu bizim görüşümüzü şu anda değiştirmiyor. Hâlâ mayıs ayında büyük olasılıkla ret göreceğimizi düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Seyffart’a göre spot Ethereum ETF’lerinin mayıs ayında onaylanma ihtimali giderek azalıyor. Seyffart, ABD’li düzenleyicilerin ürünler konusunda potansiyel ihraççılarla etkileşime girmemesini ret durumuna katkıda bulunan bir faktör olarak gösterdi. Analist daha önceki bir yazısında “Artık bu ürünlerin 23 Mayıs’ta bu tur için nihai olarak reddedileceğine inanıyoruz” diye yazmıştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) daha önce spot ETH ETF’lerine ilişkin bir kararı ertelemişti. Ancak, başvuranlardan biri için son tarih olduğu için 23 Mayıs’a kadar bir karar vermesi gerekecek.

S-1 SEC Formu, ABD’de yerleşik halka açık şirketler için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yeni menkul kıymetler için gerekli olan ilk kayıt formudur. Kriterleri karşılayan herhangi bir menkul kıymet, hisselerin New York Borsası gibi ulusal bir borsada listelenebilmesi için önce bir S-1 başvurusu sahibi olmalıdır.

Öte yandan şu anda BlackRock, Fidelity, Galaxy ile Invesco, Grayscale, VanEck, Ark ile 21Shares ve Hashdex bir Ethereum fonu başlatmayı planlıyor.

İLGİLİ ANALİZ Ethereum ETF’i piyasaya sürülecek mi? Kripto para piyasasında Ethereum (ETH) tabanlı bir borsa yatırım fonu (ETF) olasılığı, finans dünyasında büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Bu ilgi ise özellikle Bitcoin'e (BTC) yönelik ilk spot ETF'in Amerika Birleşik Devletleri'nde onaylanmasının ardından daha da belirginlik kazandı.
REKLAMI KAPAT X