Forbes: Milenyum Kuşağının Gözde Yatırım Aracı Kripto Paralar

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
09.01.2018 09:42

Forbes Magazin’de Pazar günü yayımlanan bir makalede, 2018 yılının, kripto paralara sermaye akışı açısından 2017’yi aratmayacağı, çünkü milenyum kuşağının yatırım aracı olarak kripto paraları çok benimsediği belirtiliyor.  Blockchain Capital tarafından yapılan anket sonucuna yer verilen haberde, 18-34 yaş grubundaki katılımcılarının %30’u paralarını devlet tahvili yerine Bitcoine yatırmayı yeğlediği, yine aynı ankete göre, 18-34 yaş grubundakilerin  %42’si Bitcoin ile ilgili bilgi sahibi iken, 65 ve üstü yaş grubundekilerin ise sadece %15’ inin Bitcoinden haberdar olduğu belirtiliyor.   

Milenyum kuşağının yanısıra Bitcoine yatırım yapan kurumsal yatırımcıların da sayısı giderek artıyor.  Bitcoin piyasasında yüksek fiyata rağmen arz ve talep arasındaki denge talep lehine artmaya devam ettikçe fiyat yükseliyor. 

Kripto para piyasası bilgi platformu CoinFi’nin kurucu ortağı Timothy Tam’a göre “artan taleple birlikte fiyatlar daha da artacak“. Tam, “piyasadaki Bitcoin sayısının 21 milyon adetle sınırlı olduğunu, Bitcoin yatırımcılarının çoğunun uzun dönemli yatırım yaptığını, talebin büyük bir hızla arttığını” ifade etti.  

Bitcoin dışında piyasada bulunan diğer kripto paraların bir çoğunun, özellikle,  Ethereum, Ripple ve Litecoin’in fiyatları artmaya devam ediyor. 

REKLAMI KAPAT X