FTX’den Gary Wang ve Alameda’dan Caroline Ellison suçlarını kabul etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
FTX’den Gary Wang ve Alameda’dan Caroline Ellison suçlarını kabul etti
Doviz.com
22.12.2022 14:27

ABD Savcısı Damian Williams, FTX’in kurucu ortağı Gary Wang ve Alameda Research eski eş CEO'su Caroline Ellison'ın New York Güney Bölgesi'ndeki federal suçlamaları kabul ettiğini açıkladı.

Suçlamalar, eski FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'in Bahamalar'dan New York'a doğru yola çıktığı ve sekiz federal suçlamayla karşı karşıya kaldığı gece açıklandı.

Williams suçlamaları kabul etmeden önce kaydettiği bir mesajda "Geçen hafta da söylediğim gibi bu soruşturma halen devam ediyor. Geçen haftaki açıklamamızın son olmayacağını da söylemiştim. Ve bir kez daha açıkça belirteyim, bugünkü de son olmayacak." dedi.

Bankman-Fried ise geçen hafta Bahamalar'da tutuklanmıştı.

Son birkaç gününü ABD'ye iadesini kabul edip etmeyeceği konusunda çekişmeli mahkeme duruşmalarıyla geçiren Bankman-Fried, son olarak ABD’ye iadesini içeren belgeleri imzalamıştı.

SEC ise, Samuel Bankman-Fried ve Wang tarafından ortaklaşa kurulan kripto ticaret platformu FTX'te yatırımcıları dolandırmak için kasıtlı bir bir plan yapıldığını iddia etti.

SEC’in genişletilmiş şikayetinde ise Ellison eyaletler arası ticarette dijital varlık emtialarının satışıyla bağlantılı olarak dolandırıcılık ve yanlış beyan iddialarıyla suçlandı. Wang ise eyaletler arası ticarette dijital varlık emtialarının satışıyla bağlantılı olarak dolandırıcılıkla suçlandı.

ABD Savcısı Damian Williams’ın yaptığı açıklamada ise Wang ve Ellison'ın kendilerine yöneltilen iddiaları kabul ettiği belirtildi.

Williams, Ellison ya da Wang'a yönelik suçlamalar hakkında spesifik ayrıntıları ise paylaşmadı.

Böylelikle, 28 yaşındaki Ellison ve 29 yaşındaki Wang, FTX'in milyarlarca dolarlık çöküşüyle bağlantılı olarak suçlanan ikinci ve üçüncü kişiler oldu. İlk olarak 30 yaşındaki Bankman-Fried bu ayın başlarında federal mahkemede suçlanarak, Bahamalar’da tutuklanmıştı.

Etiketler: FTX Alameda
REKLAMI KAPAT X