FTX’e 873 milyon dolarlık varlık satışı için onay

Okuma Süresi: 1 Dakika
FTX’e 873 milyon dolarlık varlık satışı için onay
Doviz.com
30.11.2023 16:04

Geçen yıl iflasını açıklayan kripto para borsası FTX, iflas mahkemesinden Grayscale’deki varlıklarını satmak için onay aldı. 

Bloomberg’in aktardığına göre FTX, an itibarıyla 873 milyon doları bulan fonları satarak alacaklarına geri ödeme yapmayı planlıyor.

FTX’in iflas sürecini yöneten kayyum ekibi, geçen bir yıllık zaman diliminde yaklaşık 7 milyar doları bulan varlığı geri kazanmış durumda. İflas mahkemesi belgelerine göre şirketin topladığı varlıkların 3,4 milyar doları kripto para cinsinde tutuluyor.

FTX yetkilileri, Grayscale’deki varlıklarını değerleri düşmeden ve verimli bir şekilde satma planı sunarken varlıkların satışında piyasayı etkileyecek yüksek miktarlı hamleler yapmaktan kaçınılacağı belirtiliyor. Diğer yandan, FTX’in hesabında yer alan GBTC payı, ay başındaki mahkeme belgesinde 744 milyon dolar değerindeyken bu ayki değer artışının ardından 873 milyon dolara kadar yükseldiği raporlandı.

Geçen yıl iflas etmeden önce kripto piyasasının en büyük ikinci kripto para borsası konumundaki FTX, bilançosundaki açıkların piyasa sızdırılmasının ardından hızlı fon çıkışlarına bağlı olarak iflasını açıklamak zorunda kalmıştı. FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried ise şirketin iştiraki Alameda Research ile birlikte müşteri fonlarını kötüye kullanmaktan dolandırıcılığa kadar birçok suçlamadan yargılanmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABER FTX'in kurucusu Bankman-Fried, cezaevine gönderildi Dolandırıcılık ve kara para aklamak iddiasıyla yargılanan ve kefaletle serbest bırakılan kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, tanıkları etkilemeye çalıştığı gerekçesiyle cezaevine gönderildi.
REKLAMI KAPAT X