FTX Japonya, kullanıcıların fon çekme işlemlerini yeniden başlattı

Okuma Süresi: 2 Dakika
FTX Japonya, kullanıcıların fon çekme işlemlerini yeniden başlattı
Doviz.com
21.02.2023 12:43

FTX Japonya, müşterilerinin şirkete yatırdıkları kripto para birimlerini ve itibari para birimlerini 21 Şubat'tan itibaren çekebileceklerini açıkladı.

İflas eden kripto borsası FTX'in Japon iştiraki, pazartesi günü yaptığı açıklamada, müşterilerinin 21 Şubat'tan itibaren kripto ve itibari para mevduatlarını çekebileceklerini söyledi.

Para çekme işlemi ayrıca geçtiğimiz bahar döneminde FTX tarafından satın alınan bir kripto ticaret platformu olan Liquid Japan aracılığıyla kolaylaştırılacak. Şirketin duyurusu ise FTX Japonya'nın geçtiğimiz kasım ayında kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fred'in kripto imparatorluğunun çökerken para çekme işlemlerini durdurmasının ardından geldi.

FTX ise geçen yılın kasım ayında, borsanın yerel kripto para birimi FTT'nin fiyatındaki sert düşüşün borsada bir tedirginliği tetiklemesinin ardından iflas başvurusunda bulunmuştu. Varlıklar borsadan dışarı aktarılırken, FTX'in müşteri varlıklarının bire bir rezervine sahip olmadığı, para çekme işlemlerini yerine getiremediği ve iflas başvurusunda bulunmaya zorlandığı ortaya çıkmıştı.

Bankman-Fried ise bu gelişmelerin ardından tutuklanmış ve o zamandan beri suçsuz olduğunu iddia etmesine rağmen kara para aklama gibi bir dizi mali suçla suçlanmıştı. Kripto para borsası FTX ise son olarak cumartesi günü Delaware iflas mahkemesinde, en büyük 50 alacaklısına 3,1 milyar dolar borcu olduğunu söylemişti.

Tokyo merkezli şirket ise fonlarını çekmeye uygun olan müşterilerin Liquid Japan üzerinden bir hesap oluşturmalarını istedi.

FTX Japan bir blog yazısında konuyla ilgili, "Ana şirketimizin iflasının çok çeşitli etkileri oldu ve operasyonlara devam etmek için uzun süre beklemek zorunda kaldık. En derin özürlerimizi iletiriz." ifadelerini kullandı.

FTX Japan ayrıca para çekme sürecinin aynı anda talep gönderen çok sayıda müşteri nedeniyle tıkanabileceği konusunda da uyarıda bulundu. 

Bloomberg'e göre ise 1 Aralık'ta platform yaklaşık 94,5 milyon dolar kripto ve 46 milyon dolar fiat para birimi tutuyor. 

FTX Japan ise geçen yılın haziran ayında faaliyete geçerken, Bankman-Fried'in şirketi iflas başvurusunda bulunmadan önce altı aydan daha kısa bir süre faaliyet gösterdi. Bankman-Fried, iştirak faaliyete geçtiğinde şirketin geçici CEO'su olarak atanmıştı.

Bankman-Fried geçtiğimiz haziran ayında şirketle ilgili yaptığı açıklamada, "Japonya, kripto para birimi ticareti söz konusu olduğunda neredeyse 1 trilyon dolarlık potansiyel pazar büyüklüğüne sahip." ifadelerini kullanmıştı. 

REKLAMI KAPAT X