Garanti BBVA'dan yeni kripto hamlesi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Garanti BBVA'dan yeni kripto hamlesi
Doviz.com
04.08.2023 12:33

Geleneksel finans şirketlerinin kripto endüstrisine olan ilgisi artarken, bu kapsamdaki son adım Garanti BBVA’dan geldi. Buna göre Garanti BBVA Kripto’nun, ilk etapta şirket çalışanlarının kullanımına açıldığı bildirildi.

Akbank’ın iştiraki Ak Yatırım’ın ardından Garanti BBVA da kripto hamlesini kullanıma sundu.

Webrazzi’nin yayımladığı habere göre Garanti BBVA, kripto cüzdan ve transfer hizmetinin ilk başta şirket çalışanları tarafından aktif olarak kullanılabileceğini belirtti.

Öte yandan, Garanti BBVA Kripto’da henüz kripto alım-satım işlemleri yapılmadığı ifade edilirken, bankanın kriptoyla ilgili sunmuş olduğu hizmetlerin herkes tarafından kullanıma ne zaman açılacağı da paylaşılmadı.

Geleneksel finans şirketleri, kriptoya yöneliyor

Garanti BBVA, geçtiğimiz süreçlerde kripto paralar ile ilgili LinkedIn platformunda çeşitli iş ilanları yayımlamıştı.

Paylaşılan bir ilanda “Dijital Varlık Likidite Yönetimi Proje Sorumlusu/ Product Owner” pozisyonuna alım yapıldığı kayıtlar geçmişti. Ayrıca banka, 2022 Haziran’da “Kripto Varlık Uzmanı/Yetkilisi” aradığını belirtmişti. Yetkili kişinin Garanti BBVA bünyesinde yürütülen ‘Kripto Varlık’ işlemleri bünyesinde yer alacağını açıklamalara eklemişti.

Bunun yanı sıra Akbank İştiraki Ak Yatırım da, mart ayında Stablex‘i satın almak için resmi hamlelerde bulunduğunu duyurmuş, konuyla ilgili yapılan açıklamada, Stablex‘in çoğunluk hisselerinin alınması amacıyla pay alım ve iştirak sözleşmesi imzalandığı bildirilmişti.

İLGİLİ HABER Akbank'tan kripto sektörüne yönelik yeni adım Akbank’ın %100 iştiraki olan Ak Yatırım, kripto platformu Stablex’in ana hissedarı olmak için resmi kurumlara başvurusunu tamamladı.

 

REKLAMI KAPAT X