Geçtiğimiz hafta kripto para piyasalarındaki en önemli gelişmeler

Okuma Süresi: 2 Dakika
Geçtiğimiz hafta kripto para piyasalarındaki en önemli gelişmeler
Doviz.com
25.04.2022 09:58

Bitcoin, geçtiğimiz haftanın büyük bölümünde 40.000 doların altında kaldı ve son 7 günde yüzde 2 düştü. Fiyattaki bu düşüş, artan enflasyon, jeopolitik krizler ve para politikasındaki değişiklik gibi çeşitli faktörlerden kaynaklandı.

Bu sebepler, kripto ve borsalarda ekstra kısa vadeli oynaklık yaratmaya devam ediyor. Kripto piyasası son aylarda borsayı takip etti. 

Bitcoin'in en yüksek noktası, 2 Ocak'ta yaklaşık 48.000 dolara ulaştığı Ocak ayının ilk günlerinde kaldı.

Bu, önceki altı ayın en düşük seviyesiydi. 10 Kasım'dan bu yana Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.000 dolara ulaştığında değerinin yüzde 40'ından fazlasını kaybetti.

Bitcoin'in fiyatı Kasım 2021'den bu yana büyük bir oynaklık görmüş olsa da, 2021'deki yeni zirveleri ve mevcut fiyatı, Temmuz 2020'de fiyatının 10.000 doların altında olduğu düşünüldüğünde etkileyici bir başarı.

Coinbase, NFT pazarını başlattı

ABD'deki önemli kripto borsası olan Coinbase, kısa süre önce kişisel NFT pazarını beta modunda başlattı.

Bu zaman diliminde, küçük bir beta test grubunun bir cüzdan kullanarak NFT satın almak ve satmak için bir Coinbase profili oluşturmasına izin verilecek. Herhangi bir işlem ücreti olmayacak. Ancak, platform sonunda ücretler ekleyecek ve Web3 endüstri standartlarıyla uyumlu olacak.

Ethereum yükseltmesi ertelendi

Ethereum geliştiricisi Tim Beiko'ya göre, "Birleştirme" olarak bilinen Ethereum'un devasa yazılım yükseltmesi Haziran 2022'de olmayacak. 11 Nisan'da Beiko, "Birleşme"nin Haziran'da olmayacağını tweetledi. 12 Nisan'da birkaç ay daha süreceğini söyleyerek başka bir tweet ile takip etti.

Proof of work'ten Proof of Stake'e geçiş, Ethereum'daki işlemlerin nasıl düzenlendiği konusunda da hızlı bir değişiklikle sonuçlanacak. Bu, yaygın kullanım için çok daha sürdürülebilir ve verimli hale getirecek.

Blockchain.com halka açılabilir

Kripto para borsası Blockchain.com'un ilk halka arz (IPO) için bankalarla görüşüyor. Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre, bu yıl yakında bile halka açılabilir.

Blockchain.com kısa süre önce toplam 14 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. Dallas Cowboys ayrıca NFL'nin ilk kripto sponsorluğu için Blockchain.com'u seçti. 

Yasadışı dijital para birimi anlaşmalarında baskı

ABD gizli servisi, yasa dışı dijital para birimi işlemleri konusunda sıkı önlemler aldı. CNBC tarafından hazırlanan bir rapora göre, ajans 2015'ten bu yana 102 milyon dolardan fazla yasadışı kripto varlığı ele geçirdi.

CNBC tarafından yürütülen bir röportajda, soruşturma müdür yardımcısı David Smith, ajansın geleneksel gözetime benzer şekilde blok zincirindeki kripto para birimi işlemlerini izlediğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X