Genesis çalışanlarının %30'unu işten çıkarıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Genesis çalışanlarının %30'unu işten çıkarıyor
Doviz.com
06.01.2023 15:22

Genesis, zor durumdaki kripto piyasasını gerekçe göstererek maliyetleri düşürmek amacıyla iş gücünde kesintiye gideceğini duyurdu. 

Şirket kesin rakamlar vermedi ancak konuya yakın kaynaklar Genesis'in personelinin %30'unu işten çıkaracağını söyledi.

Bir Genesis sözcüsünün e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Sektörde yaşanan zorluklar devam ederken, Genesis küresel olarak personel sayısını azaltma kararı aldı. Bu önlemler, işimizi ileriye taşımak için devam eden çabalarımızın bir parçasıdır." ifadeleri kullanıldı.

Genesis, FTX'in çöküşünün ardından kasım ayında para çekme işlemlerini durdurduğundan bu yana aylardır ciddi mali zorluklarla karşı karşıya kalmıştı. 

New York merkezli kripto borsası Gemini ise Gemini Earn programı aracılığıyla yatırım için Genesis'e aktardığı fonların iadesi için Genesis'e baskı yapmayı sürdürmüştü.

Genesis CEO'su ise artan baskıyla karşı karşıya olduğunu belirterek sorunlu kredileri çözmek için zaman istedi.

Genesis'in Gemini'ye 900 milyon dolar seviyesinde borcu bulunuyor. 

Genesis geçici CEO'su Derar Islim ise çarşamba günü yaptığı açıklamada "Bu çok karmaşık bir süreç ve biraz daha zaman alacak." ifadelerini kullanarak, ufukta bir çözüm olduğuna inandığını söyledi.

Çarşamba günkü mektubunda İslim ayrıca Genesis'in çabalarının maliyetleri düşürmeyi ve tüm iş kollarında verimliliği artırmayı içerdiğini belirtti.

REKLAMI KAPAT X