Gensler: Bitcoin dışındaki varlıklar menkul kıymet olarak görülebilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gensler: Bitcoin dışındaki varlıklar menkul kıymet olarak görülebilir
Doviz.com
27.02.2023 11:15

SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin dışındaki kripto varlıkların menkul kıymet olarak kabul edilebileceğini bildirdi.

New York Magazine’in 23 Şubat tarihinde yayınladığı röportajında Gensler, menkul kıymetlerin genel özelliklerine değindi ve daha önce de birçok kez dile getirdiği gibi Ethereum’un menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceğini öne sürdü.

Gensler, menkul kıymet sahiplerinin genellikle belirli bir çalışma grubunun faaliyetlerine dayalı kar elde etme beklentileri olduğunu belirtti. Bitcoin dışındaki kripto paraların genellikle bir girişimci grubu tarafından yaratıldığını ve yatırımcılara tanıtılmak için çaba harcandığını dile getiren Gensler, bu özelliklerin tipik bir menkul kıymet özellikleri olduğunu ifade etti.

Bu bağlamda Ethereum’un menkul kıymet olarak tanınabileceğini ima eden SEC Başkanı’nın yorumlarının geçmişe nazaran çok daha net olduğu iddia edildi.

Gensler, Ethereum’u da hedef almaya başlayan söylemleri nedeniyle kripto para ekosistemi aktörleri tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı. Aktörler, Gensler’in Ethereum hakkındaki söylemlerine ve yakın zamanda çıkan stablecoin kararına atıfta bulunarak SEC’nin regülasyon boşluklarından faydalanarak kripto para ekositemini tamamen kontrol altına almayı amaçladığını öne sürdü.

Gensler daha önce 2018 yılında MIT’de ders verirken Ethereum’un kayıt dışı bir menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceğini öne sürmüştü.

REKLAMI KAPAT X