Goldman Sachs: Altın uzun vadede Bitcoin'den daha iyi performans gösterebilir

Okuma Süresi: 2 Dakika
Goldman Sachs: Altın uzun vadede Bitcoin'den daha iyi performans gösterebilir
Doviz.com
13.12.2022 14:59

Goldman Sachs paylaştığı son raporunda, altın fiyatlarının uzun vadede Bitcoin'den daha iyi performans gösterebileceğini söyledi.

Goldman Sachs (GS) pazartesi günü çeşitlendirilmiş bir portföyde her iki varlığın faydalarını inceleyen bir araştırma raporu yayımladı.

Raporda, Bitcoin'in benimsenmesi için spekülatif ilgiden ziyade gerçek kullanım alanlarının geliştirilmesinin gerekliliği vurgulandı.

Bitcoin'in (BTC) değer teklifinin kripto para biriminin potansiyel faydasına ve gelecekteki benimsenme düzeyine dayandığını, bu nedenle faiz oranlarındaki değişikliklere karşı altından daha hassas olabileceği belirtildi.

Raporda, geçtiğimiz yıl merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmesiyle fiyatlarda yaşanan düşüşe de değinildi. Buna göre, altın fiyatları bir önceki yıla göre kabaca değişmezken, Bitcoin yüksek büyüme gösteren teknoloji şirketlerine paralel olarak %65 düşüş gösterdi.

Raporda ayrıca, sıkı finansal koşulların Bitcoin'in kullanıcı tarafından benimsenmesini engellemesi beklendiği ve bunun da kripto para biriminin son on yıldaki güçlü getirilerinin tekrarlanma olasılığını azalttığı vurgulandı.

Analistler ise, daha fazla kullanım alanı geliştirilene kadar kripto para birimlerinde yaşanan yüksek volatilitenin devam edeceğini öngördüklerini söyledi.

Mikhail Sprogis ve Jeffrey Currie, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gerçek kullanım alanlarının geliştirilmesi, Bitcoin'in oynaklığını azaltmak için çok önemlidir, ancak hiçbir şekilde garanti sunamaz." ifadelerini kullandı.

Goldman analistleri ayrıca, altının yapısal olarak dalgalanmalardan daha az etkilenebileceğini ve her koşulda varlık çeşitlendirmesinde kullanılabileceğini, bu sebeple uzun vadeli bir yatırımda altının daha iyi performans gösterebileceğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X