Grayscale: ETF başvuruları, Bitcoin için dönüm noktası olabilir

Okuma Süresi: 2 Dakika
Grayscale: ETF başvuruları, Bitcoin için dönüm noktası olabilir
Doviz.com
12.07.2023 16:33

Geçtiğimiz ay varlık yönetimi şirketlerinin başlattığı spot Bitcoin ETF başvuru furyası, gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Buna göre, Grayscale Investments CEO'su Michael Sonnenshein, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için başvuru yağmurunun Bitcoin'in için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Bugün CNBC'nin Last Call isimli programına konuk olan Sonnenshein, BlackRock'ın Bitcoin ETF yarışına girmesinin Bitcoin için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Son dört hafta içerisinde, BlackRock da dahil olmak üzere en az yedi büyük kurumsal şirket ABD'de spot Bitcoin ETF'si için başvuruda bulunmuştu.

ETF başvuruları, Bitcoin için dönüm noktası olabilir mi?

Bitcoin'in statüsü için ölüm kalım meselesine dönüşen başvuruların onaylanması halinde, ABD'deki hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar, Bitcoin'e sahip olmadan BTC fiyatına erişimin asit ve yasal olarak uyumlu bir yoluna sahip olacaklar.

Bununla birlikte Sonnenshein, "ETF sistemi denenmiş ve doğrulanmış bir sistemdir. İster emtia ister hisse senedi olsun, pek çok farklı varlık için erişim noktası haline gelmiştir" dedi.

Son olarak şirketlerin ETF başvuruları, Bitcoin fiyatına da büyük ölçüde olumlu yansımıştı.

BlackRock'ın 15 Haziran'da spot Bitcoin ETF'si için başvuruda bulunmasından sonraki günlerde Bitcoin fiyatı yüzde 20 değer kazanarak, 2023'ün en yüksek seviyesi olan 31.460 dolara ulaşmıştı.

Bitcoin (BTC) bugün saat 16.30 itibarıyla ise 30.693 dolar seviyelerinden alıcılarıyla buluşmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABER JPMorgan, Bitcoin’de yükseliş kıvılcımını yakan ETF'lerle ilgili yeni bir rapor yayımladı JPMorgan kripto sektörüne yönelik yayımladığı son raporunda, spot Bitcoin ETF'lerinin kripto piyasası için ezber bozan bir durum olma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu belirtti.
Etiketler: bitcoin ETF BlackRock
REKLAMI KAPAT X