Güney Kore Terra (LUNA) çöküşüyle ilgili soruşturmaya Daniel Shin'i dahil etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Güney Kore Terra (LUNA) çöküşüyle ilgili soruşturmaya Daniel Shin'i dahil etti
Doviz.com
15.11.2022 16:14

Güney Kore yetkilileri, Daniel Shin olarak da bilinen Terraform Labs (LUNA) kurucu ortağı Shin Hyun-Seong'un, soruşturma kapsamında firmanın çöküşüne ilişkin ifade vermesini talep etti.

Seul Güney Bölgesi Savcılığı, Shin'in bu hafta içinde savcıların karşısına çıkması gerektiğini duyurdu.

Terra'nın kurucu ortağının, yatırımcıların bilgisi olmadan çok sayıda LUNA tokenini elinde tuttuğunu ve firmanın çöküşünden önce yasa dışı satışlardan 105 milyon dolardan fazla kar elde ettiği iddia edildi.

Shin'in avukatı ise, "CEO Shin Hyun-Seong'un Luna'yı yüksek bir noktadan satarak ya da diğer yasa dışı yöntemlerle kar elde ettiği yönündeki haberler doğru değildir." dedi.

İnternette yer alan bilgilere göre Shin, Ocak 2020'den bu yana Terraform Labs ile ilgilenmiyor ve şu anda CEO'su olduğu fintech firması Chai Corporation üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Terra'nın kurucu ortağı Do Kwon da firmaya yönelik küresel çapta yürütülen çok sayıda soruşturmanın bir parçası olarak savcıların hedefindeydi.

Terra'nın çöküşünün ardından Kwon'un bulunduğu yerle ilgili söylentiler sürekli artmış ancak, Do Kwon defalarca kaçak olmadığını söylemişti.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı ise, ekim ayında verdiği bir emrin ardından Do Kwon’un pasaportunu geçersiz kılmıştı.

Terra'nın kurucu ortağı, Terraform Labs'ın çöküşünün ardından para kaybeden birçok kripto kullanıcısının sosyal medya üzerinden tepkisiyle de karşı karşıya kalmıştı.

REKLAMI KAPAT X