HBO belgeseli yayımlandı: Bitcoin'in mucidinin kimliği çözüldü mü?

Okuma Süresi: 2 Dakika
HBO belgeseli yayımlandı: Bitcoin'in mucidinin kimliği çözüldü mü?
Doviz.com
09.10.2024 09:24

Kripto para piyasasının merakla beklediği HBO belgeseli "Money Electric: The Bitcoin Mystery” yayımlandı. Belgeselde Peter Todd’un Bitcoin’in mucidi Nakamoto olduğu iddia edilirken Peter Todd ise bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Bitcoin’in mucidinin kimliği, kripto piyasasının en uzun süredir devam eden ve en önemli gizemlerinden biriydi.

Özellikle bu kişinin, değeri on milyarlarca doları bulan kripto para birikimi üzerinde kontrol sahibi olduğu düşünüldüğünde, Nakamoto’nun kimliği üzerine yapılan tartışmalar artarak devam etmişti.

İLGİLİ ANALİZ Bitcoin'in mucidi olduğu iddia edilen 6 kişi Bitcoin’in yaratılması, modern finans dünyasında köklü bir değişiklik yarattı. Ancak bu devrim niteliğindeki buluşun arkasındaki kişi veya kişiler, Satoshi Nakamoto takma adıyla yıllardır gizemini koruyor. Bu gizem, kripto dünyasında yalnızca Bitcoin’in değeri ve etkisi arttıkça değil, aynı zamanda Satoshi’nin geride bıraktığı devasa Bitcoin varlığı nedeniyle de merak konusu olmayı sürdürüyor.

2021 yılında QAnon komplo teorisinin arkasındaki isimleri açıkladığı “Q: Into the Storm” belgeseliyle tanınan Cullen Hoback ise bu tartışmaların ortasında yeni belgeseli “Money Electric: The Bitcoin Mystery” ile Nakamoto’nun kimliğine dair yeni iddialarla gündeme geldi.

Hoback, Nakamoto'nun aslında Kanadalı bir geliştirici olan Peter Todd olduğunu öne sürdü. Hoback, belgeselinde Todd’un Bitcoin ilk ortaya çıktığında üniversite öğrencisi olduğunu belirtti.

"İkna edici kanıt yok, ilginç tesadüfler var"

Hoback, belgeselinde Todd'u Nakamoto takma adıyla kesin olarak ilişkilendiren tartışmasız bir kanıt sunmazken Todd’un Nakamoto olabileceğini öne sürmek için ilginç tesadüfleri bir araya getirdi.

Öte yandan Washington Post’a verdiği röportajda Hoback, “Çok güçlü bir argüman sunuyoruz ve izleyicinin kendi sonucuna varmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"Bitcoin'in kurucusunu aramayı bırakın"

Peter Todd ise iddiaları kesin bir dille yalanladı. The Post’a gönderdiği bir e-postada Todd, Bitcoin’in mucidi olmadığını belirterek, insanların Bitcoin’in kurucusunu aramayı bırakmaları gerektiğini söyledi.

Todd, “Bu soru hem aptalca hem de tehlikeli” diyerek, Nakamoto'nun kimliğinin gizli tutulmasının önemli olduğunu savundu.

Todd, sosyal medya paylaşımında da "Ben Satoshi değilim" notunu düştü.

Kaynak: Peter Todd - X

REKLAMI KAPAT X