Hedge fonların yeni favorisi kripto paralar oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Hedge fonların yeni favorisi kripto paralar oldu
Doviz.com
16.10.2024 16:50

Küresel Kripto Hedge Fon Raporu'nun sonuçları, riskten korunma odaklı yatırım stratejileri izleyen hedge fonların yüzde 47'sinin kripto para piyasalarında pozisyonu olduğunu ortaya koydu.

Geleneksel piyasalarda işlem yapan yatırım kuruluşlarının kripto para piyasalarına yönelik ilgisine dair son haber, hedge fonlar cephesinden geldi. Danışmanlık şirketi PwC ve Alternatif Yatırım Yönetimi Derneği tarafından yayımlanan Küresel Kripto Hedge Fonu Raporu, geleneksel varlık sınıflarına odaklanan hedge fonların neredeyse yarısının (yüzde 47) kripto para birimlerinde de işlem yaptığını gösterdi.

2023’te yüzde 29, 2022’de yüzde 37 olarak ölçülen bu oranın artışı, regülatif gelişmelerin kriptoya yönelik güveni desteklemesiyle açıklandı.

İLGİLİ HABER Kripto sektörüne yönelik ikinci düzenleme hazırlığı Kripto para sektörüne yönelik gerçekleşen son düzenlemelerin ardından Ocak 2025'te ikinci bir düzenlemeye gidilmesi bekleniyor. Yeni kurallar ile sektördeki işleyişinin daha sağlam bir zemine oturtulması hedefleniyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Gate TR CEO’su Kafkas Sönmez, “2024 kripto tabanlı spot yatırım fonlarının onaylandığı, ABD’de politika ve düzenleme açısından ilerlemelerin kaydedildiği bir yıl oldu. Ayrıca yılın başından bu yana güçlü performans gösteren kripto para birimleri, risk yöneterek kâr elde etme prensibine dayanan hedge fonların kripto para piyasalarına dair iştahını kabarttı. Geleneksel oyuncuların piyasada daha aktif olması hem güvenin işareti, hem de daha yüksek para girişleri anlamına geliyor” dedi.

"Tarihsel veriler boğa için önümüzdeki iki haftayı gösteriyor"

Tarihsel verilerin yarılanma sonrası boğa piyasası yaşandığına işaret ettiğini belirten Kafkas Sönmez, “2024’ün başından bu yana 285 günden fazla zaman geçti. Tarihsel veriler önümüzdeki iki haftayı gösteriyor. Nitekim piyasalarda genel anlamda risk iştahının arttığını gözlemledik. Özellikle ABD’de JPMorgan ve Wells Fargo gibi bankalardan gelen güçlü bilançolar ve ABD ekonomisinin dirayetini koruduğuna dair veriler 14 Ekim haftasında S&P 500 ve Dow gibi endekslerde yeni rekorları beraberinde getirdi.

Analistlerin ortak kanısı ABD şirketlerinin güçlü bir bilanço sezonu geçireceği yönünde. Bu da piyasadaki ibreyi ‘aşırı iştah’a çevirdi. Bitcoin de riskli varlıklara yönelik artan iştahla 66 bin dolar seviyelerini yeniden test etti.

Son sinyaller, yarılanma sonrası boğa senaryosunun gerçeğe yakın olduğunu vurguluyor” diye konuştu.

İLGİLİ ANALİZ Bitcoin neden yükseliyor?: Kripto piyasasında son durum Kripto para piyasalarında volatilitenin arttığı bir dönemde, Bitcoin’de yaşanan yükselişe ve piyasadaki son duruma yakından bakacağız.
REKLAMI KAPAT X