Hong Kong, bireysel kripto yatırımlarına izin vermeye hazırlanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Hong Kong, bireysel kripto yatırımlarına izin vermeye hazırlanıyor
Doviz.com
23.05.2023 12:56

Kripto merkezi olma yolunda önemli adımlar atan Hong Kong, bireysel kripto yatırımlarına izin vermeye hazırlanıyor.

Dünyanın pek çok yerinde son dönemlerde kripto endüstrisine ve şirketlere karşı baskılar artmaya devam ederken; bu baskıların ortasında Hong Kong ise kripto merkezi olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor.

Bloomberg tarafından yayımlanan bir habere göre Hong Kong, kripto endüstrisindeki liderleri, şirket ve borsa kurmaya teşvik ediyor. Bununla birlikte Hong Kong, bölgede bireysel yatırımcıların da kripto yatırımı yapmalarına izin vermeye hazırlanıyor.

Ayrıca, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'nun, bugün yapılacak bir toplantıda kripto yatırımları konusunda bireysel katılıma ilişkin bir istişarenin sonuçlarını detaylandırması bekleniyor.

Kurum ayrıca bireysel yatırımcıların yeni kurallara göre yalnızca Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleriyle alım satım yapmasına izin vermek istiyor.

Başta Çin ve ABD olmak üzere pek çok ülke ise son zamanlarda kripto endüstrisine olan baskılarını artırmaya devam ediyor. Bu ülkelere kıyasla Hong Kong, kripto endüstrisi için düzenlemeler ve lisanslar getirerek daha yenilikçi bir yaklaşım benimsemek için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.

Öte yandan Hong Kong, 1 Haziran'da dijital varlık platformları için bir lisanslama rejimi başlatacak. Bu da Hong Kong'un son teknoloji bir finans merkezi olarak statüsünü geri kazanma gayretinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

REKLAMI KAPAT X