İngiltere'den artan kripto para dolandırıcılıklarını önlemek için özel ekip

Okuma Süresi: 1 Dakika
İngiltere'den artan kripto para dolandırıcılıklarını önlemek için özel ekip
Doviz.com
23.10.2023 14:34

İngiltere'de kripto dolandırıcılığı vakalarının geçtiğimiz yıl %41 artışla 306 milyon sterline ulaşmasının ardından ülkede kripto para suçlarıyla mücadele edilmesi için çalışma başlatıldı.

Suç faaliyetlerinde kripto para birimlerinin artan kullanımına karşı kararlı bir adım atan Londra Metropolitan Polisi, kripto soruşturmalarında uzmanlaşmış 40 kişilik bir ekip kurdu.

Bu hamle, yetkililerin dijital para birimlerinin artık organize suçlarda giderek artan bir rol oynadığına dair endişelerini dile getirmesiyle gerçekleşti.

Kripto para birimlerinin suç şebekeleri için cazibesi, varlıkları gizleme ve sınır ötesi işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirme kapasitelerinde yatmaktadır.

Özellikle Bitcoin, yasa dışı servet transferlerini gizleme kabiliyeti nedeniyle uzun zamandır tercih edilmekte ve dünya çapında kolluk kuvvetleri için önemli bir zorluk teşkil etmektedir.

Önde gelen bir hukuk firması olan RPC’nin son istatistikleri, geçtiğimiz yıl İngiltere’de bildirilen kripto dolandırıcılığı vakalarında %41’lik bir artış olduğunu ve bunun 306 milyon sterlin gibi şaşırtıcı bir rakama ulaştığını ortaya koyuyor.

Bu çarpıcı artış, kripto destekli suç faaliyetleriyle mücadele için hedefe yönelik çabalara duyulan acil ihtiyacın altını çiziyor.

REKLAMI KAPAT X