İsrail, kripto para hizmetine onay vermeye hazırlanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
İsrail, kripto para hizmetine onay vermeye hazırlanıyor
Doviz.com
01.03.2023 15:54

Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası (TASE), brokerların müşterilere kripto para hizmetleri sunmasına izin verecek yeni kurallar için bir danışma toplantısı düzenlediğini duyurdu. 

Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası'nın amaçlarından biri ise İsrail halkını ek risklere maruz bırakan düzenlenmemiş offshore borsalar yerine bu düzenlenmiş rotayı kullanmaya teşvik etmek olarak açıklandı. Ayrıca bu hamleyle yabancı yatırım ve yatırımcıların da İsrail'e çekilmesi isteniyor.

Planlanan çalışmayla komisyoncular doğrudan kripto para birimi hizmetleri sunmayacakken, bunun yerine kripto alım, satım ve saklama için yalnızca lisanslı kripto satıcıları ve emanetçilerle çalışacak. Başlangıçta sadece Bitcoin ve Ethereum desteklenirken, kripto faaliyetleri duvarlarla çevrili bir bahçe yaklaşımıyla diğerlerinden ayrıştırılacak. Müşteriler ise sektördeki önemli riskleri kabul eden brokerlarla kripto için ayrı bir sözleşme imzalamak zorunda kalacak.

Müşterilere ise sunulan kripto hizmetleri için kredi verilemeyecek.

İsrail ayrıca New York Bitlicense'in şu anda lisanslamada en iyi uygulamayı temsil ettiğine inanıyor ve kendi rejimi için de benzer bir yaklaşım benimsiyor. 

TASE'nin banka olmayan üyeleri ise yalnızca İsrail'de ya da New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından lisanslanan kripto borsalarında işlem yapılabiliyor.

TASE ilk olarak geçtiğimiz ekim ayında dijital tahviller için hükümetle birlikte çalışmak da dahil olmak üzere dijital varlıklara yönelik planlarını açıklamıştı. Kasım ayında Maliye Bakanlığı ise dijital varlıkların düzenlenmesi için öneriler yayımladı. İsrail Menkul Kıymetler Kurumu (ISA) ise birçok kripto paranın finansal yatırım olduğu için menkul kıymet olarak kabul edileceği anlamına gelen bir istişare yayınladı.

Etiketler: İsrail TASE kripto para
REKLAMI KAPAT X