İsviçre borsası SIX, Binance ve Coinbase'e rakip oluyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
İsviçre borsası SIX, Binance ve Coinbase'e rakip oluyor
Doviz.com
18.09.2024 13:00

İsviçre borsası SIX Group, Binance ve Coinbase gibi büyük kripto borsalarına rakip olmak amacıyla Avrupa'da bir kripto para ticaret platformu kurmayı planladığını duyurdu.

İsviçre borsası SIX Group, Binance, OKX ve Coinbase gibi kripto para borsalarının hakim olduğu dijital varlık piyasasına yeni bir oyuncuyla girmek için hazırlanıyor. FT'nin haberine göre SIX, kuracağı kripto para platformu ile geleneksel finansal yatırımcıları kripto ticaretine çekmeyi hedefliyor.

Kripto paraların giderek daha fazla tanınan bir varlık sınıfı haline geldiğini söyleyen SIX Group'un Küresel Borsalar Başkanı Bjørn Sibbern, şirketin bu gelişmeyi avantaja dönüştürmeyi planladığını belirtti. Sibbern, SIX Group’un kripto para ticareti veya türev ürünler ticareti için bir platform kurma olasılığını incelediklerini ifade etti.

Platform sadece kurumsal yatırımcılara açık olacak

İsviçre ise kripto varlıkların ticareti, saklanması ve token sınıflandırmasıyla ilgili net yasal çerçevesi sayesinde Avrupa'nın en kripto dostu ülkelerinden biri haline geldi. Birçok ülke hâlâ bu tür düzenlemeleri uygulamaya koymazken, İsviçre bu alanda öne çıkmış durumda.

Sibbern, SIX Group'un kripto ticaretini Avrupa'da genişlemelerinin bir parçası olarak incelediklerini belirterek, bu platformun yalnızca varlık yöneticileri gibi kurumsal yatırımcılara açık olacağını vurguladı.

Kripto yatırımları artıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), bu yıl spot borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını onaylaması, bireysel ve kurumsal yatırımcılar arasında kripto varlıklara olan ilgiyi artırmıştı. Bu onaylar, yatırımcıların kripto paraları doğrudan ticaret yapmak istemeleri için de teşvik edici bir etken oldu.

Bitcoin’in fiyatı ise mart ayında ulaştığı 73 bin dolarlık rekor seviyeden sonra 60 bin dolara düştü ancak yine de 2024 yılı içinde yüzde 40'lık bir artış yaşandı.

İLGİLİ ANALİZ ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi kripto para piyasasını nasıl etkileyecek? ABD Merkez Bankası (Fed), dört yıldan uzun bir aradan sonra ilk kez faiz indirimi yapmaya hazırlanıyor. Bu gelişme, dünya genelinde finansal piyasalarda büyük bir merakla beklenirken, özellikle kripto para piyasasında da büyük bir heyecan yaratmış durumda.
İLGİLİ HABER SkyBridge Capital kurucusundan Bitcoin’de yeni rekor beklentisi Hedge fon yöneticisi Anthony Scaramucci, ABD’deki kripto düzenlemelerinin netleşmesi ve faiz oranlarında yaşanacak düşüşlerin Bitcoin üzerinde olası etkilerini yorumladı. Scaramucci, Bitcoin’in yıl sonunda rekor kırarak 100 bin dolar seviyesine ulaşabileceğini tahmin etti.
REKLAMI KAPAT X