İsviçre SIX Borsası Başkanı: “Kripto İsviçre Frangı Ekonomi İçin Yararlı Olur” 

Okuma Süresi: 2 Dakika
İsviçre SIX Borsası Başkanı: “Kripto İsviçre Frangı Ekonomi İçin Yararlı Olur” 
Doviz.com
26.02.2018 09:44

İsviçre SIX borsası başkanı Romeo Lacher, İsviçre’nin, yerel ekonomiyi canlandırmak ve nakit kullanımını azaltmak amacıyla, kendi para birimi olan  İsviçre frangının kripto para versiyonunu ihraç edilmesini önerdi. 

 

Financial Times’ın haberine göre Lacher, İsviçre Merkez Bankası’nın kripto frank çıkarmasının “bir çok açıdan yararlı olacağını, merkez bankasının kontrolündeki e-franc’ın bir çok sinerji yaratacağını ve ekonomi için iyi olacağını,” ifade etti.

 

İsveç Merkez Bankası Riksbank e-krona oluşturabileceğini daha önce ifade etmişti, ancak İsviçre Merkez Bankası,  kripto franga “gerek olmadığını” belirterek, “İsviçre’de nakit veya nakit dışı ödeme  işlemlerinde dijital para ile çözülebilecek bir problem bulunmadığını vurguladı.

 

İsviçre, ülkenin para biriminin dijital para versiyonunu  oluşturulması konusundaki fikir ayrılıkları bulunmasına rağmen,   blok zincirini en fazla destekleyen ülkelerden biri.  Ekonomi bakanı, Johann Schneider Ammann, ülkenin “kripto ulusu olmak” arzusunda olduğunu söyleyerek kayıtlara geçti.

 

İsviçre, en fazla ICO (kripto para halka arzı) yapılan ülkelerden biri olma özelliğini taşıyor.  Piyasa değeri açısından ikinci sırada bulunan  Ethereum, İsviçre vakfı tarafından destekleniyor.

 

Financial Times’a yaptığı açıklamada,“blok zinciri ve kripto paranın bir çok riskleri de olduğunu,   bir çok hataların yapılacağını,” belirten Lacher, “ ancak bu hatalardan çok şeyler öğreneceğiz ve eminim başarılı olacağız.    Benim endişem, kripto paraların değerinin, yakın zamana kadar, sürekli olarak yükselmesiydi,” dedi.

Etiketler: ethereum
REKLAMI KAPAT X